Predsjednik SDP-a Davor Bernardić komentirao je odluku Milanke Opačić da nakon 28 godina napusti SDP. Osvrnuo se i na stanje u stranci, a uoči, za danas poslijepodne, najavljene sjednice Kluba zastupnika.

Galerija


"Žao mi je zbog toga. Svakome tko se ne vidi u SDP-u i ne dijeli naše socijaldemokratske stavove mogu reći da mu želim sretan put i puno sreće u životu i nadam se da neće podržavati HDZ kao neki naši disidenti poput Sauche i Ronka", rekao je Davor Bernardić komentirajući odlazak Milanke Opačić.

Vezani članci Potpredsjednik SDP-a Ranko Ostojić i Vjekoslav Đaić Potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić: "Imamo novog premijera, to će biti Bernardić" Članovi SDP-a položili ruže na grob Ivice Račana povodom obljetnice njegove smrti (Foto: Igor Soban/Pixsell) - 4 Bernardić o strahu od rasta popularnosti Živog zida: "Plenković mi još nije odgovorio..."

Bernardić je poručio da do daljnjeg predsjednik Kluba SDP-a ostaje Arsen Bauk, a nije želio odgovoriti na pitanje što će biti ako Bauk ne želi dalje obnašati tu funkciju. Priznao je da Klub nikada nije glasao o tome da Bernardić bude predsjednik Kluba, a prema stranačkom Statutu, Klub bira predsjednika na temelju prijedloga Predsjedništva stranke.

Ja kao predsjednik SDP-a imam potporu legitimno izabranih tijela stranke, više od 12 tisuća članova i članica. ''Ja sam spreman na sve. Hoćete izbore? Može. Hoćete referendum? Može. Hoćete ostavku? Može, ali sve po Statutu. Nemojte cmizdriti ni moljakati putem medija da dam ostavku jer se to tako ne radi'', rekao je Bernardić u jednom dahu. ''Račan se okreće u grobu kad vidi kako pojedinci ruše stranku, a koji se nazivaju uglednim članovima. A što su ostali članovi –neugledni?'' zapitao je Bernardić.

Dodao je da će sve probleme u stranci rješavati u stranci. Premijeru Andreju Plenkoviću uzvratio je na njegov odgovor na aktualnom prijepodnevu: ''Ako je HDZ tako jak, a SDP tako slab, neka bude hrabar i raspiše prijevremene izbore, a ne da kupuje i ucjenjuje zastupnike po Saboru ne bi li oni podržavali njegovu tanku većinu'', zaključio je šef SDP-a.

Iza Plenkovića stoji lopovski HDZ, rekao je Bernardić naglasivši da je Plenković bio na čelu grupe Borg. Očekuje da DORH ispita sve iz te afere. ''To je taj krupni kapital o kojem pričam, koji želi SDP isporučiti u veliku koaliciju ne bi li se zataškale istrage u Agrokoru'', rekao je i zaključio da situacija nije smiješna.