Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vratio se u Hrvatsku

Nakon što je ispitan, ispred Kulmerovih dvora oglasio se Ante Todorić: "Sve sam porekao"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ante Todorić, stariji sin Ivice Todorića koji je bio dopredsjednik Uprave Agrokora i osumnjičen u DORH-ovoj akciji Agrokor, vratio se u Hrvatsku te je dao iskaz u Županijskom državnom odvjetništvu i porekao sve što mu se stavlja na teret.

Nakon što je dao iskaz i potpisao rješenje o istrazi na Županijskom sudu u Zagrebu, Ante Todorić u pratnji dvojice odvjetnika Frana Olujića i Rajka Čogurića uputio se u Kulmerove dvore gdje je dao izjavu.

Pročitajte i ovo Fran Olujić - 1 afera argokor Odvjetnik Ante Todorića: "Život s optužnicom punih pet godina je devastirajući" Slika nije dostupna Rajko Čogurić Odvjetnik Ante Todorića: "Nemam dokaza da je on žrtva političkog progona "

"Ja sam kao što sam obećao došao u Hrvatsku, porekao sam sve ono što mi se stavlja na teret. Istraga je u tijeku, nemam dalje komentara, zahvaljujem se", rekao je Ante Todorić, koji nije odgovorio na pitanje novinara gdje se nalazi njegov otac.

Potom se novinarima obratio njegov odvjetnik Fran Olujić.

"Tereti ga se za dva kaznena djela - zloupotrebu u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje isprave", kazao je Fran Olujić i dodao:  "Ne znam ostaje li u Hrvatskoj, došao je vidjeti obitelj, a nakon toga se vjerojatno vraća u London. Ne zna gdje su Ivica ni Ivan Todorić".

Ante Todorić stigao je u Zagreb prego Bregane, kako  je doznala Nova TV, automobilom još u četvrtak navečer.

Istražni zatvor samo za Ivicu Todorića

Danas je dao iskaz u Županijskom državnom odvjetništvu u Savskoj cesti, nakon čega će ono odlučiti o daljenjm postupku. U svakom slučaju, za Antu Todorića nije određen istražni zatvor, kao ni za njegova brata Ivana, već samo za oca i vlasnika Agrokora Ivicu Todorića. 

Odvjetnik Rajko Čogurić kazao je da je Todorić iznosio kratku obranu, odnosno da se nije branio šutnjom.

"Ispitivanje je trajalo kratko  petnaestak minuta. O sadržaju ne mogu govoriti. Sada procedura ide svojim tijekom. Istraga će se nastaviti, a mi ćemo u njoj aktivno sudjelovati", kazao je Čogurić za Hinu.

S obzirom na to da je bio zatražen istražni zatvor za svih 15 osumnjičenih osoba, ali je istražni sudac Zoran Luburić prihvatio zahtjev samo za Ivicu Todorića, očekuje se da će Županijsko državno odvjetništvo pričekati da se donese pravomoćno rješenje nakon žalbe koju će uložiti.

Podsjetimo, Županijsko državno odvjetništvo najavilo je žalbu zbog ukidanja istražnog zatvora jer smatraju kako svi osumnjičeni trebaju biti u istražnom zatvoru dok se ne ispitaju svjedoci u slučaju Agrokor. 

Ante Todorić bio je dopredsjednik Uprave Agrokora i na tu je funkciju došao početkom 2016. s pozicije člana uprave za maloprodaju.

Što čeka Ivicu Todorića?

Reporter Nove TV Andrija Jarak u Vijestima Nove TV u 17 sati javio se uživo ispred Kulmerovih dvora te objasnio daljnju proceduru vezanu uz uhićenje Ivica Todorića.

"Svi čekaju kad će se raspisaati tjeralica za Ivicom Todorićem. Najvjerojatnije je da će sud ipak pričekati da njegovi odvjetnici podnesu žalbu na određivanje istražnog zatvora. Kad ta odluka postane punomoćna i ako se ne pojavi u Hrvatskoj, vjerojatno će se raspisati međunarodna tjeralica i nakon toga Europski uhidbeni nalog ovisno o tome u kojoj se zemlji nalazi", izvijestio je Jarak.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene