Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stigla jedna kaznena prijava

DORH se bavi slučajem uvale Vruja: Zatražili očitovanje i dokumentaciju, istraga ide u dva smjera

DORH se bavi i slučajem uvale Vruja. Sazvali su koordinacijski sastanak na koji su pozvali sva tijela koja upravljaju državnom imovinom u uvali.

Sazvan je koordinacijski sastanak na kojem su bila sva tijela koja upravljaju državnom imovinom u uvali, među njima su Hrvatske šume, Hrvatske vode, Ministarstvo graditeljstva, Ministarstvo mora, Županiju i lokalne jedinice, izvjestila je reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović. Na sastanku je zatraženo očitovanje i dokumentacija kako bi se dobio uvid u stanje i nakon toga mogle donosti odluke.

DORH koji je pravni zastupnik države oko zaštite državne imovine formalno je primio jednu kaznenu prijavu, a istražuju se dva aspekta - zaštita imovinskih interesa Republike Hrvatske te ima li eventualnih kaznenih djela.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UNIŠTAVANJE OBALE Stigla još jedna kazna za Vruju: Latković mora platiti još 70.000 kuna, dobio i naloge za rušenje

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon Dežulovića Zoran Milanović ovaj put izvrijeđao portal: "Pokvarenjaci. Militantni i neobjektivni"

U srijedu je ministru državne imovine Darku Horvatu proslijeđena peticija s potpisima 8000 građana za zaštitu uvale Vruja.

Podsjetimo, poduzetnik Stipe Latković već godinama uništava Vruju. Nakon što je zbog bespravne gradnje, ali i skidanja službenog znaka zabrane radova građevinske inspekcije, već platio 150.000 kuna, dobio je još jednu kaznu od 70.000 kuna.

Pročitajte i ovo Ilegalna gradnja u Vruji - 1 za dnevnik nove TV Devastacija uvale Vruja: Iz Ministarstva prostornog uređenja objašnjavaju koliko je nekretnina u vlasništvu poduzetnika Latkovića

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DEVASTACIJA VRUJE VIDEO Tužna kronika uništavanja malog raja: Pogledajte kako je prekrasna dalmatinska uvala postala ruglo

Iz Građevinske inspekcije potvrdili su da se provode izvidi nad dijelom objekata u uvali čiju su legalizaciju prije sedam godina odobrile službe Splitsko-dalmatinske županije. Dokumentacija je to koju je zbog sumnje u zakonitost izdanih akata zatražio i DORH.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene