DORH se bavi i slučajem uvale Vruja. Sazvali su koordinacijski sastanak na koji su pozvali sva tijela koja upravljaju državnom imovinom u uvali.


Sazvan je koordinacijski sastanak na kojem su bila sva tijela koja upravljaju državnom imovinom u uvali, među njima su Hrvatske šume, Hrvatske vode, Ministarstvo graditeljstva, Ministarstvo mora, Županiju i lokalne jedinice, izvjestila je reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović. Na sastanku je zatraženo očitovanje i dokumentacija kako bi se dobio uvid u stanje i nakon toga mogle donosti odluke.

DORH koji je pravni zastupnik države oko zaštite državne imovine formalno je primio jednu kaznenu prijavu, a istražuju se dva aspekta - zaštita imovinskih interesa Republike Hrvatske te ima li eventualnih kaznenih djela.

Bespravna gradnja u Vruji - 4 Stigla još jedna kazna za Vruju: Latković mora platiti još 70.000 kuna, dobio i naloge za rušenje

Zoran Milanović Zoran Milanović ovaj put izvrijeđao portal: "Pokvarenjaci. Militantni i neobjektivni"

U srijedu je ministru državne imovine Darku Horvatu proslijeđena peticija s potpisima 8000 građana za zaštitu uvale Vruja.

Podsjetimo, poduzetnik Stipe Latković već godinama uništava Vruju. Nakon što je zbog bespravne gradnje, ali i skidanja službenog znaka zabrane radova građevinske inspekcije, već platio 150.000 kuna, dobio je još jednu kaznu od 70.000 kuna.

Ilegalna gradnja u Vruji - 1 Devastacija uvale Vruja: Iz Ministarstva prostornog uređenja objašnjavaju koliko je nekretnina u vlasništvu poduzetnika Latkovića

Uvala Vruja VIDEO Tužna kronika uništavanja malog raja: Pogledajte kako je prekrasna dalmatinska uvala postala ruglo

Iz Građevinske inspekcije potvrdili su da se provode izvidi nad dijelom objekata u uvali čiju su legalizaciju prije sedam godina odobrile službe Splitsko-dalmatinske županije. Dokumentacija je to koju je zbog sumnje u zakonitost izdanih akata zatražio i DORH.

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju