Brod Qatari "Fateh Al Khair" koji plovi Mediteranom kako bi promovirao Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. godine u Kataru, posjetio je Korčulu, posadu su dočekali gradonačelnik Korčule i veleposlanik Katara u Hrvatskoj, a gostima je na rivi izvedena Moreška, priopćeno je u nedjelju iz Lučke uprave Korčule.

Galerija


Posada Qatare koja je stigla u petak, ali i svi ostali pogledati su izvedbu baroknoga korčulanskog plesa Moreške na Zapadnoj rivi.

Vezani članci Kanader u gašenju požara Zaustavljeno širenje požara na Korčuli: "Optimistični smo, ali imamo još puno posla. Odredit ćemo dežurstva za iduće dane" Požar na Korčuli Vatrogasci se cijeli dan bore s požarom na Smokvici: "Molili smo ljude da ne pale na otvorenom prostoru"

Ugledni gosti iz Katara su, uz riječi dobrodošlice dijelili poklone kako bi promovirali Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. godine u Kataru.

Korčula je u Hrvatskoj jedina luka gdje je brod Qatari "Fateh Al Khair" pristao. To je bila prilika da se, uz prijateljstvo, prezentiraju katarska i hrvatska kultura. To je ujedno i vrhunska promocija Korčule i cijele Hrvatske, naveli su iz Županijske lučke uprave Korčula. (Hina)