Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Don Mario Matković iz Žrnovnice sa svojim župljanima komunicira i na Facebooku, što ga čini jednim sasvim netipičnim župnikom za Hrvatsku.


Ovaj župnik svoje djelovanje ne ograničava samo na misna slavlja u župnoj crkvi, aktivan je na društvenoj mreži, a Litanije za Fejs koje je nedavno objavio mnogima su se veoma svidjele.

'Gospodine Isuse Kriste, oslobodi me od napasti da sve komentiram...

Gospodine Isuse Kriste, oslobodi me napasti da upadnem u beskorisne i isprazne razgovore...

Gospodine Isuse Kriste, oslobodi me napasti da ovaj medij koristim u površne i jeftine svrhe, banalne...

Gospodine Isuse Kriste, pomozi mi da ovaj oblik komunikacije moju dušu obogaćuje mirom, dobrotom, plemenitošću, i da drugima pomognem da upoznaju Tebe Isuse Kriste', litanije su zbog kojih je inbox don Maria zatrpan.

'Kao svećenik trebam promovirati katoličke vrijednosti, zapravo navještati Isusa Krista. Sve može biti banalno i površno, ali mislim da je Facebook kao društvena mreža sama po sebi dobra stvar ako pokušamo govoriti o pravim vrijednostima, učiti se toleranciji i međusobnom uvažavanju. Ako pokušamo biti ljudi mira, čak i Facebook u dušu donosi Boga. Zato je taj oblik komunikacije opravdao svoju svrhu', kazao je don Mario Matković za Slobodnu Dalmaciju.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju