Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kandidat za predsjednika HDZ-a Domagoj Ivan Milošević danas se u Krapini predstavio zagorskim izaslanicima XV. Općeg sabora HDZ-a.


Na novinarsko pitanje odgovorio je ako pobjedi na unutarstranačkim izborima kako i dalje ustraje na osnivanju vlade u sjeni. "Vlada u sjeni vrlo je važna kako bi kao konstruktivna oporba argumentirano mogli ukazivati na propuste vladajuće koalicije. Sada to ne činimo u Hrvatskom saboru. Vlada u sjeni je potrebna kako bi spremno mogli preuzeti upravljanje državom nakon sljedećih parlamentarnih izbora", rekao je Milošević.

Vezani članci Andrej Plenković položio vijence kod spomenika Franje Tuđmana (Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL) - 5 Andrej Plenković položio vijenac na Tuđmanovom spomeniku u Splitu: "Bio je vizionar i državnik" Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a (Foto: Slavko Midzor/PIXSELL) - 8 Plenković o spornoj izjavi Grabar-Kitarović: "Vjerujem da je to bilo u šali"

>> Sučeljavanje kandidata za predsjednika HDZ-a: Tko je Jadranki Kosor kupovao broševe?

Napomenuo je i da HDZ mora biti više otvoren prema svojemu članstvu te da su unutarstranački izbori trebali biti provedeni puno transparentnije kako bi se kandidatima omogućilo da se predstave elektorima u županijskim središtima HDZ-a.

"Mladi i žene više ne smiju biti samo ukras stranke, već moraju biti uključeni u sva važna stranačka tijela, trebaju biti više zastupljeni u predsjedništvu i Saboru", rekao je dodavši kako je Zagorje dobar primjer takvih promjena jer je 30-godišnji Žarko Tušek najmlađi županijski predsjednik u državi.

Nakon Krapine, Milošević je otišao na predstavljanje izaslanicima iz Varaždinske županije u mjestu Petrijanec.(HIna)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.