Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SDP-ovac zgrožen

'Bili smo svjedoci nečem nečuvenom, nečem što se do sada nije događalo u hrvatskoj političkoj praksi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik SDP-a Domagoj Hajduković izjavio je u petak kako je odbijanje izvješća pučke pravobraniteljice u Hrvatskom saboru nečuveno te kako je to "samo nastavak sustavnog napada HDZ-a na institucije koje čuvaju ljudska prava".

"Bili smo svjedoci nečem nečuvenom, nečem što se do sada nije događalo u hrvatskoj političkoj praksi, a to je odbijanje izvješća pučke pravobraniteljice u Hrvatskom saboru", rekao je Hajduković novinarima.

Pročitajte i ovo Tržnica Dolac Freedom House Hrvatska je slobodna zemlja, ali nas muči korupcija, diskriminacija, krajnje desne skupine... Slika nije dostupna Pučka pravobraniteljica Lora Vidović: U sabornici se bave ideološkim razlikama, a ne problemima građana

Zanimljivo mu je, kaže, da su zastupnici svjedočili tome da se Most podijelio na ljudskim pravima. "Drago mi je da među 'mostovcima' ima ljudi koji afirmativno razmišljaju o ljudskim pravima i institucijama koje ih čuvaju", rekao je.

Prilikom glasovanja osmero je zastupnika Mosta bilo da se izvješće prihvati, troje je bilo protiv, a troje suzdržano.

Hajduković tvrdi i kako su u srijedu i četvrtak bili veliki pritisci HDZ-a na Most kako bi se priklonili njihovom mišljenju o odbijanju izvješća pučke pravobraniteljice.

"Ovo je samo nastavak sustavnog napada HDZ-a na institucije koje čuvaju ljudska prava i mogu im samo poručiti 'no pasaran', neće proći", kazao je Hajduković.

Dražen Bošnjaković, koji je jedini iz redova HDZ-a izvješće podržao, novinarima je nakon glasovanja priznao kako je pogriješio.

"Nekakav nesporazum! Nisam razumio svoj klub i mislio sam da je stav kluba 'za', a bio je 'protiv'. Nisam to više mogao promijeniti", poručio je Bošnjaković dodavši kako nema nikakvih političkih neslaganja.

Inače, dosad je odbijeno samo jedno izvješće i to ono prvog pravobranitelja Branka Babca, sredinom 90-tih. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene