Branimir Glavaš (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)
Branimir Glavaš (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu objavilo je kako su dokumenti na koje se Branimir Glavaš pozivao kad je prošle godine optužio zamjenika osječkog županijskog državnog odvjetnika za sudjelovanje u agresiji na Hrvatsku - krivotvoreni.


"Povodom izjava i objava u medijima vezano za istup zastupnika u Hrvatskom saboru u odnosu na zamjenika županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku iz početka ožujka 2018. godine, iz prikupljenih podataka i relevantne dokumentacije utvrdilo se kako je riječ o krivotvorenim dokumentima. Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu pribavilo je relevantne podatke putem Interpola te je, budući da je utvrđeno da se radi o krivotvorenim dokumentima, zatražilo međunarodnu pravnu pomoć od Republike Srbije i provodi daljnje izvide u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela krivotvorenja isprava", poručuju iz zagrebačkog ODO-a.

Vezani članci Privođenje Dragana Kovačevića Klub kao riznica: Kovačević iz Slovenske 9 odvezao 12 milijuna kuna, DORH traži očitovanje o tužiteljici čiji je suprug sakrio novac Davor Božinović Božinović o pucanju mjera i curenju informacija: ''Provode se izvidi, obavijestit će javnost''

Podsjetimo, Branimir Glavaš u ožujku prošle godine u Saboru je izjavio da "danas u Osijeku, kao zamjenik županijskog državnog odvjetnika, u odjelu za ratne zločine radi osoba koja je aktivno sudjelovala u agresorskoj vojsci i napadala istok Hrvatske".