Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na splitskoj Rivi jutros je bio novi pokrivač od snijega, a sada je manje-više sve očišćeno.


Komunalci su se zaista potrudili. Gradske vlasti upregle su sve raspoložive snage, a dali su i ovlast kotarima da unajme privatnu mehanizaciju i da čiste naselja. Jednom riječju grad već prvi dan funkcionira.

Vezani članci Filip Zavadlav Gotov toksikološki nalaz: Filip Zavadlav u krvavom pohodu Splitu bio je drogiran? Trgovački centar Joker, Split Pronađen sretni vlasnik veće količine novca izgubljene u trgovačkom centru Joker u Splitu

Pravi je ovo pokazatelj da se i kod prvog snijega moglo reagirati puno bolje. Istina sada je palo manje snijega i temperature su veće, cijeli dan je bilo nekih pet šest stupnjeva no sigurno je da je u obrani građana od leda na ulicama ključna bolja organizacija.

Iako se grad čistio tijekom jutra neke uzbrdice još nisu mogli izgurati autobusi, kao u Matice Hrvatske. Ali priskočili su građani. Istina, puno je onih koji su se radije grijali u kafiću , ali pohvalimo one koji su izašli čistiti, bilo ih je dosta.

I dogradonačelni se primio lopate

Čistilo se od noći, grad je danas funkcionirao. Je li zbog kritike javnosti, straha zbog od tužbi polomljenih građana ili jednostavno poučeni iskustvom. Vjerojatno sve skupa ali gradske vlasti naučile su lekciju.I dogradonačelnik Šundov primio se lopate. 'Najveći saveznik su nam građani, za svaku pohvalu', rekao je.

Na hitnu pomoć i dalje stižu ozlijeđeni. Nevenke Bečić tvrdila je kako je među više od 700 polomljenih malo Splićana te da to stižu ljudi iz okolnih mjesta. Kirurg Tomasović otkrio iz bolničkih podataka da je 64 posto Splićana. Zbog iznošenja podataka dobio je prijetnju otkazom .

Građani i dalje kritiziraju Keruma. Kažu nije izašao među građane, ni posjetio ozlijeđene u bolnici. Uz današnje toplije vrijeme snježni problem će proći, ali ostat će loša iskustva.

Ukoliko ste snimili zimske trenutke koji su na vas ostavili poseban dojam, pošaljite nam ih na moj.report@novatv.hr ili na našu Facebook stranicu, a mi ćemo najbolje objaviti.