Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nagrade za turizam

Znate li tko je turistički prvak godine ili koja je najbolja destinacija na kontinentu?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uzornim dugogodišnjim radom u turizmu priznanje je zaslužio i gospodin Franjo Božek.

Rovinj je turistički prvak godine i najbolja velika destinacija na Jadranu, na kontinentu je to Varaždin, dok je tenisač Marin Čilić dobitnik priznanja za promociju Hrvatske u svijetu. Nagrade su podijeljene u Opatiji na danima hrvatskog turizma. Svojim predanim radom u turizmu i osmijehom - zaslužili su ih mnogi!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sjajan rezultat Lorencin: 2015. je najuspješnija turistička godina dosad Slika nije dostupna Obaranje rekorda Hrvatski turizam obara sve rekorde! Stigle brojke za prvih osam mjeseci

Uzornim dugogodišnjim radom u turizmu, gospodin Franjo Božek zaslužio je posebno priznanje za životno djelo.

'To je mene jako iznenadilo zato što sam ja već 24 godine u penziji i to je bilo malo nezgodno da slušam sada u ovo doba, mojim godinama, da sam dobio tu nagradu, a koja mi je vrlo važna' kaže. Ovaj osamdesetosmogodišnjak iz Tučepa obučio je generacije konobara, učio ih je sve - od stranih jezika do flambiranja. I danas rado podijeli koji savjet.

'Glavno da je gost zadovoljan', poručuje.

Šest tjedana putovao Europom i ništa ga nije toliko oduševilo kao jedan hrvatski otok!

A da je najvažnije da gost bude zadovoljan zna i najbolji kuhar, Tomislav Karamarko. Svojim specijalitetima trudi se gostima pružiti što više.

'Sa svojim trudom s ukusnom hranom i s ponudom dobrog smještaja da promijenimo to i da im pružimo malo drugačiju sliku Hrvatske', kaže Karamarko.

Oni najviše zarađuju u hrvatskom turizmu

A posebnu sliku Hrvatske u svijet je odnio tenisač Marin Čilić. Marin je zahvalu za laskavu titulu poslao iz Moskve.

'Zahvaljujem se naravno na ovoj sjajnoj nagradi, ovo mi je definitivno poticaj za dalje, trenutno sam na turniru spremam se za kraj sezone', rekao je Marin. Šampionskom turističkom titulom okitio se grad Rovinj.

'Biti među najboljima i biti najbolji doista sve nas u Rovinju čini ponosnim', rekao nam je gradonačelnik Rovinja Giovanni Sponza.

Rado turisti posjete i kontinent. A najbolja destinacija na kontinentu za domaće i inozemne turiste je barokni grad Varaždin.

Najbolji u turizmu družili su se sinoć u Opatiji. A kandidatima za iduću godinu postavili visoku ljestvicu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene