Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljepote Hrvatske

Šest tjedana putovao Europom i ništa ga nije toliko oduševilo kao jedan hrvatski otok!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za razliku od mjesta prepunih turista kao što su razvikani gradovi u Francuskoj i Italiji, onima koji vole više mira, novinar Herald Suna preporuča ovaj hrvatski otok.

Ništa australskog novinara Grega Stolza tijekom šestotjednog putovanja Europom nije toliko oduševilo kao Korčula.

Pročitajte i ovo Aviolinije u Hrvatskoj Bolja povezanost je ključ Hrvatska spremna za rekordnu sezonu: Povezani s više od 500 destinacija Korčula je sve traženije mjesto za odmor sve je više posjetitelja Korčula postaje sve veća turistička atrakcija, a Vela Luka diše u znaku Olivera: "Njegova pjesma ostaje, a mi moramo biti zahvalni na tome"

Na šestotjednom putovanju po Europi, nakon što je nekoliko dana s obitelji Stolz proveo u Italiji, noćnim su se trajektom zaputili prema Hrvatskoj. 'Izlazak sunca otkrio je dalmatinsku obalu u svoj ljepoti, nemoguće plavoj vodi, bujnim smaragdnim otocima...', piše novinar za Herald Sun.

MANJE POZNATE: Otkrivamo prekrasne plaže na hrvatskoj obali koje morate posjetiti...

'Nakon kratkog stajanja u Splitu, trajektom smo se zaputili na Korčulu, šesti najveći otok u Jadranu i drugi najnaseljeniji u Hrvatskoj. Unatoč veličini, na Korčuli nije ni približno gužva kao u nekim drugim destinacijama poput Dubrovnika, Splita i Hvara. Ali, njegova popularnost raste', piše novinar.

Dodaje da su cijene prihvatljive, a 'pizza je ukusnija i jeftinija', nego u Italiji.

'Proveli smo dvije noći u apartmanu iz 18. stoljeća, u srcu Starog grada i još pet dana u apartmanu malo izvan grada iz kojeg smo imali pogled koji oduzima dah, a naši su dani provedeni u potpunom blagostanju, plivali smo u moru, surfali...', oduševljen je Stolz Korčulu preporučio svima koji uživaju u miru i autentičnoj prirodi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene