Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatsko-kosovski forum

Dodatni zadatak KFOR-a: Premijerka Kosor odlazi u službeni posjet Kosovu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na poziv premijera Tachija, premijerka Kosor 24. kolovoza službeno će posjetiti Kosovo, gdje će otvoriti Hrvatsko-kosovski gospodarski forum.

Nedavni sukobi na Kosovu, premijerki Kosor nisu prepreka za odlazak u tu zemlju. S premijerkom će biti i izaslanstvo od 20 gospodarstvenika koji imaju vrlo dobru suradnju s kosovskim kolegama. Premijerka će posjetiti i hrvatsku zajednicu u Janjevu te naše vojnike koji služe u sklopu misije KFOR-a.

Pročitajte i ovo Krešendo: Jadranka Kosor podcast Krešendo Bivša premijerka otkrila kako je izgledalo sastavljanje lista: ''Jadranka Kosor pronađena gola na vrhu zgrade, naišao je Šeks...'' Krešendo: Jadranka Kosor, Vesna Pusić i Hrvoje Krešić KREŠENDO HRVOJA KREŠIĆA Pikanterije i političke izdaje: "Složila mi se slika da su ga imali u šaci, moj muž je zamalo pao u nesvijest"

Iz Banskih dvora poručuju kako Vlada promiče politiku koja je usuglašena s našim saveznicima u NATO-u i Europskoj uniji. 'To je krizno područje. KFOR ima pune ruke posla i vjerojatno im u takvoj situaciji osiguravanje stranih uglednika zapravo nije najdraža stvar, iako nije da vojska ima puno za birati u takvim stvarima', rekao je vojni analitičar Igor Tabak.

'Ne bi trebalo biti nikakvih problema. Kada pogledamo mirovne operacije u svijetu, Kosovo definitivno spada u skupinu područja gdje je sigurnost najmanje ugrožena međunarodnim dužnosnicima, premijerima, predsjednicima koji dolaze u posjet svojim vojnicima', rekao je politički analitičar prof.dr.sc. Vlatko Cvrtila.

Hrvatskoj je posebno važan gospodarski aspekt priče. 'Jaka je gospodarska delegacija od 20 tvrtki što ukazuje na veliki interes hrvatskih gospodarstvenika za kosovsko tržište. Hrvatskim tvrtkama su širom otvorena vrata na tom tržištu koje dobro poznaje i cijeni hrvatske proizvodne brendove', rekla je Vesna Trnokop Tanta, potpredsjednica HGK.

Između ostalih, s premijerkom putuju predstavnici Končara, Podravke, Gredelja, Dalekovoda, Saponije - zaista jaka hrvatska ekipa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene