Predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa komentirao je građane koji putem društvenih mreža daju podršku osumnjičenom za trostruko ubojstvo u Splitu te krivicu prebacuju na pravosuđe.


Nakon trostrukog ubojstva u Splitu građani putem društvenih mreža daju podršku osumnjičenom. Na Facebooku niču brojne grupe podrške, a jedana od njih angažirala je i poznatog odvjetnika Branka Šerića. On bi trebao braniti osumnjičenog Filipa Zavadlava. Građani prst krivnje upiru u policiju i pravosuđe.

Vezani članci Suđenje Filipu Zavadlavu - 2 ''Mare, propucan sam, umrit ću!'': Svjedokinja prenijela zadnje riječi Zavadlavove žrtve Marcela Sunara, stanodavka trostrukog ubojice iz Splita Stanodavka ubojice iz Splita: "Dan prije samo je sjedio. Nije ništa rekao, pojeo je jogurt i pecivo i buljio u prazno"

Predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa misli da nije u redu kriviti sudstvo. 

"Moram priznati da je to meni neshvatljivo. Koristiti ovakve tragedije za općenito takvu društvenu klimu ili za napad na sudstvo je u krajnjoj liniji vrlo kratkovidno i vrlo opasno", odgovorio je Sessa na pitanje zašto građani smatraju da je ispravno uzeti stvar u svoje ruke. 

Na pitanje treba li mijenjati sudsku praksu, s obzirom na brojne slučajeve kad su počinitelji teških kaznenih djela u prošlosti bili osuđeni tek uvjetno Sessa tvrdi da svaku kaznu treba individualizirati.

"Ja sa slažem da je možda vrijeme da razgovaramo o kaznenoj politici. Ni jedna država koja ima drakonske kazne, nije time smanjila svoj kriminal. Istina je negdje u sredini", objasnio je Sessa. 

Filip Zavadlav, osumnjičen da je u subotu rafalnom paljbom u centru Splita ubio trojicu, danas je trebao biti ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu, no proglašen je raspravno nesposobnim. 
 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr