Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik Vrhovnog suda

Predsjednik Vrhovnog suda o podršci Zavadlavu: "Meni je ovo neshvatljivo. Koristiti tragediju za napad na sudstvo je vrlo opasno"

Predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa komentirao je građane koji putem društvenih mreža daju podršku osumnjičenom za trostruko ubojstvo u Splitu te krivicu prebacuju na pravosuđe.

Nakon trostrukog ubojstva u Splitu građani putem društvenih mreža daju podršku osumnjičenom. Na Facebooku niču brojne grupe podrške, a jedana od njih angažirala je i poznatog odvjetnika Branka Šerića. On bi trebao braniti osumnjičenog Filipa Zavadlava. Građani prst krivnje upiru u policiju i pravosuđe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna u disfunkcionalnoj obitelji Socijalni radnik i stanodavka o Zavadlavu: "Bio je fin pristojan mladić. Trudio se uspjeti u životu" Slika nije dostupna tražio da mu zovu majku ''Mare, propucan sam, umrit ću!'': Svjedokinja prenijela zadnje riječi Zavadlavove žrtve

Predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa misli da nije u redu kriviti sudstvo. 

"Moram priznati da je to meni neshvatljivo. Koristiti ovakve tragedije za općenito takvu društvenu klimu ili za napad na sudstvo je u krajnjoj liniji vrlo kratkovidno i vrlo opasno", odgovorio je Sessa na pitanje zašto građani smatraju da je ispravno uzeti stvar u svoje ruke. 

Na pitanje treba li mijenjati sudsku praksu, s obzirom na brojne slučajeve kad su počinitelji teških kaznenih djela u prošlosti bili osuđeni tek uvjetno Sessa tvrdi da svaku kaznu treba individualizirati.

"Ja sa slažem da je možda vrijeme da razgovaramo o kaznenoj politici. Ni jedna država koja ima drakonske kazne, nije time smanjila svoj kriminal. Istina je negdje u sredini", objasnio je Sessa. 

Filip Zavadlav, osumnjičen da je u subotu rafalnom paljbom u centru Splita ubio trojicu, danas je trebao biti ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu, no proglašen je raspravno nesposobnim. 
 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene