Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Pregled tjedna

"Divljanje navijača na tribinama i sva sila pirotehnike, Hajduku su donijele najtežu kaznu u povijesti HNL-a"

Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik.hr)
Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Na događaje koji su obilježili tjedan podsjeća Ivana Pezo Moskaljov.

Kakav potop! Priroda se baš grubo našalila s jugom Hrvatske: dubrovačke ulice neprepoznatljive. Voda - posvuda. A nedavno dok su divljali požari 'kiše ni za lijeka'. "Tu ima par desetaka autobusa, skoro do pola u vodi...", kazao je Renato iz Dubrovnika.

Pročitajte i ovo Pregled tjedna - Barbara Golja Tjedni pregled Barbare Golja Novi državni odvjetnik, prvi Putinov intervju i obvezni vojni rok događaji su koji su obilježili tjedan Pregled tjedna - Barbara Golja Pregled tjedna Nova godina počela je žestoko i već u prvih sedam dana pokazala da gotovo i nema toga što ne možemo očekivati

"Curi" na sve strane! A voda kao da je odnijela i sudski spis zbog kojeg je Milijan Brkić na meti ozbiljnih optužbi da je 2011. ugrozio tajnu istragu prostitucije i odavao povjerljive podatke. Zvuči nevjerojatno, ali spis je netragom nestao! "Probat ćemo zapravo rekonstruirati spis predmeta, jer spisa predmeta u ovom trenutku u Općinskom državnom odvjetništvu - nema!", kazao je Dražen Jelenić, glavni državni odvjetnik.

Je li "ispario" zbog nečijeg nemara ili namjerno - istražuje se! Tjedan iza nas - kao u nekom špijunskom trileru u kojem Brkićeva uloga svaki dan dobiva - novi zaplet. Zamjenik šefa HDZ - a već je ranije "načet" aferom s lažnim SMS-ovima. "Toliko nisu pisali ni o drug Titu...", kazao je Brkić.

"Desilo se to da ljudi koji su svjedočili su shvatili da je Brkić i dalje na funkciji, da je i dalje moćan, da je iza njega MUP, pa nisu ludi da se s rogatim bode, naravno da su promijenili iskaz", rekao je odvjetnik, Anto Nobilo.

Plenković želi odgovore. "Sve ove afere treba do kraja rasvijetliti, a tek tada, kada se ustanovi
što je istina, a što nije zaključivati...", kazao je predsjednik Vlade RH, Andrej Plenković.

Politički rivali likuju

Politički rivali na Markovu trgu - likuju. "Nekada se govorilo miš je izija peča - a ovdje je miš izija Brkićev spis. To su jadne izlike...", kazao je saborski zastupnik Živog zida, Ivan Vilibor Sinčić.

"Neka se otkrije ko je svodnik, a ko prostitutka", dodao je Mostov Nikola Grmoja. "Neka prostitucije rade svoj posao!", dodao je SDP-ov Peđa Grbin. SDP zaziva još jedno Istražno povjerenstvo. HDZ uzvraća: ništa od toga, slučaj SMS je na sudu.

"Pipci te koruptivne hobotnice idu do vrha HDZ-a", smatra Davor Bernardić, predsjednik SDP-a. Političko - pravosudno klupko tek se počelo otpetljavati...

Tajni sastanci premijeru iza leđa

Zdravko Marić i Ivica Todorić dva su se puta sastali tajno - nakon što je izglasan Lex Agrokor. Bivši čelnik koncerna tvrdi - na njegovu inicijativu. Samo zašto?

"Ne demantiram, ali ne bih komentirao. Bit će prilike da o tome nešto kažem, kad se budem očitovao!", kazao je ministar financija Zdravko Marić.

I to iza vrata! Tajni sastanci, ispalo je, bili su premijeru iza leđa. "Ne znam ništa o tom sastanku", kazao je Plenković. Todorić sumnja da je ministar financija bio ozvučen.

Uljanik nasukan u problemima

Iz pulskog i riječkog škvera sve je teže čuti dobre vijesti. "Do sada su nas farbali. Mislim da je prešlo sve granice i da je dosta", smatra Samir Hadžić iz Stožera za obranu Uljanika.

Uljanik je nasukan u sve većim financijskim problemima. Sve se glasnije priča o razdvajanju od 3. maja. Narudžbe padaju. Nema plaća, nema novca, a država ne smije uskočiti u pomoć!

Nekoliko dana uoči vukovarskog prosvjeda - napetost se može rezati nožem! Razjedinjene su braniteljske udruge, HDZ. Pa čak i Generalski zbor iz kojeg istupa Željko Sačić. Odbijenica gradonačelniku Ivanu Penavi stiže s Pantovčaka.

"Ne želim unositi nikakvu dodatnu zabunu niti da ispadne da stajem na ničiju stranu", kazala je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Struka nabrušena na Vrdoljaka

A u tjednu na izmaku policija je ušla u trag 36-ogodišnjaku koji je Pupovca i Miloševića gađao ostacima hrane, jer mu se predsjednik SDSS-a, navodno, ranije zamjerio. Kažnjen je s 300 njemačkih maraka.

Dok oni tek bruse svoj zanat, struka dobrano nabrušena na HNS-ova Ivana Vrdoljaka, nakon tvrdnje da bi se profesori povijesti mogli prekvalificari u profesore informatike. Vrdoljak se ispričao. Ministrica brani svoj projekt dualnog obrazovanja i uvjerava učitelje - otkaza neće biti.

Jača zaštita žena žrtava nasilja ili mrtvo slovo na papiru? Na snazi je Istanbulska konvencija, dokument koji je podijelio Hrvatsku. Je li država spremna? "Pa, provedba konvencije je sigurno jedan proces, koji treba sada se, na neki način da kažem, zahuktati", otkriva Nada Murganić, ministrica za demografiju i obitelj.

Horvatinčić ponovo pred sudom

Tomislav Horvatinčić treći put pred sudom. Nakon dvije poništene presude - ponovno inzistira na sinkopi i gubitku svijesti u trenutku nesreće zbog čega je oslobođen krivnje za smrt talijanskog bračnog para. A sebe smatra žrtvom.

"Plaćam danak u toj nesreći, od sotoniziranja mene kao osobe od vas medija, pa do stalnog izrugivanja na društvenim mrežama mojom bolesti...", kazao je prvooptuženi Tomislav Horvatinčić.

Ovaj put ne sudi mu sutkinja Maja Šupe.

A Luka Modrić, za sada, neće na optuženičku klupu zbog lažnog svjedočenja na suđenju Zdravku Mamiću i ostalima! Optužnica je odbačena - bila je preuranjena! Tužitelji su trebali čekati da sudski epilog protiv Mamića bude pravomoćan.

Christiano Ronaldo je u problemima. Policija je ponovno otvorila devet godina star slučaj silovanja u Las Vegasu. On optužbe poriče. Istinite ili ne, mogle bi mu ugroziti karijeru!

Nakon više od pola stoljeća, Nobelova nagrada za fiziku odlazi - ženi. Dijeli ju s još dvoje znanstvenika za otkrića u području lasera. Ona za mir u ruke Denisa Mukwegea i Nadje Murad - boraca protiv seksualnog zlostavljanja u ratu.

Divljanje navijača

Topovski udar zbog kojeg je teško ozlijeđen vatrogasac. Divljanje navijača na tribinama i sva sila pirotehnike, baklje i dimne bombe, Hajduku su donijele najtežu kaznu u povijesti HNL-a: četiri utakmice bez gledatelja. Propade im i zarada.

Svijet se oprašta od velikih legendi. Napustio nas je Charles Aznavur. Francuski autor, skladatelj, šansonijer. Vrhunski poliglot, čije pjesme ni danas ne blijede.

Umrla je i Monserrat Caballe, operna diva čiji talent već pet desetljeća prepoznaju prestižne svjetske glazbene pozornice. Španjolka od čijeg glasa mnoge prolaze trnci.

O svemu tome, ali i drugim događajima koji su obilježili tjedan iza nas, više pogledajte u video prilogu Ivane Pezo Moskaljov

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene