Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na sjevernoj strani Vaganskog vrha na Velebitu ostatke tijela smrtno stradalih putnika i pilota iz 'Cessne' pronašli su danas pripadnici specijalne policije MUP-a, rekao je u Gospiću na izvanrednoj konferenciji za novinare zapovjednik specijalne policije Zdravko Janić, dodavši da je dio posmrtnih ostataka prevezen u Opću bolnicu u Gospiću.


Izjavio je kako je potraga za nestalim zrakoplovom završila, da su pronađeni ostatci zrakoplova i posmrtni ostatci tijela putnika i pilota te da je iz svega pronađenog na licu mjesta vidljivo da je 'Cessna' udarila punom brzinom u stijenu. Tada se zrakoplov raspao, a njegovi dijelovi i posmrtni ostaci pilota i putnika završili su na području ispod Vaganskog vrha i vjerojatno je smrt posade i putnika nastupila trenutačno, kazao je Janić.

Vezani članci Muškarac na kiosku, ilustracija Zaražen koronom prošetao se do kioska: Ugledni gospićki poduzetnik prijavljen zbog širenja bolesti Akcija spašavanja na Sjevernom Velebitu - 2 Poziv zbog kojeg su HGSS-ovci proveli osam sati u dramatičnoj akciji: ''Partner je otklizao niz zaleđenu strmu padinu, udario u stablo, nepokretan je...''

>> Službeno potvrđeno: Piloti Cessne nisu preživjeli!

Zbog novih snježnih oborina na Velebitu i vrlo teških uvjeta na tome području koje je minirano očekujemo da će potpuno izvlačenje tijela stradalih trajati pet do deset dana, ovisno o vremenu, jer je ono vrlo otežano, rekao je.

Podsjetio je da je jučer na tom području stradao njihov kolega, koji je savjesno i odgovorno obavljao svoj posao.

>> 'Ne osjećam se kao heroj, zadaća mi je čuvati ljude'

Na tom području je velika opasnost od lavina pa je postupak jako usporen, ali 'mi ćemo biti ustrajni' i 'nećemo se vratiti dok ne pronađemo sve ostatke tijela stradalih', poručio je Janić.
Istaknuo je kako se na mjesto pada zrakoplova može doći samo uporabom specijalističke planinarske opreme i to mogu obaviti specijalno uvježbani ljudi. Zahvalio je svima koji su sudjelovali u potrazi i spašavanju.
Na novinarsko pitanje što slijedi, Janić je rekao da će se, kad to bude moguće, obaviti očevid te da će se sada identificirati stradali u toj zrakoplovnoj nesreći.