Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izjava policajca ozlijeđenog u lavini

'Ne osjećam se kao heroj, zadaća mi je čuvati ljude'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ne osjećam se kao heroj, zadaća mi je da čuvam sebe i svoje ljude', rekao je danas pripadnik specijalne policije Hrvoje Kamenjarin koji je jučer u pretraživanju Velebita zatrpan lavinom i teško ozlijeđen.

'Mogao sam očekivati lavinu jer je to područje vrlo opasno, zapravo sam imao sreće jer su me zatrpale grane. Odmah mi je bilo jasno da se radi o prijelomu bedrene kosti i znao sam da sam osuđen na nekoliko sati čekanja pomoći', dodao je policajac, inače iskusni alpinist koji je prošao visoki stupanj obuke te je sudjelovao i u nekim akcijama na Himalaji. 'Ne mogu usporediti Himalaju i Velebit, svaka planina u sebi nosi svoje opasnosti, a svi ovdje znamo da je Velebit vrlo opasan', rekao je Hrvoje.

Pročitajte i ovo Život na najhladnijem velebitskom vrhu - 5 Osjet hladnoće minus 25 Reporter Dnevnika Nove TV posjetio najhladnije mjesto u Hrvatskoj: Kako je živjeti i raditi na tim temperaturama? Spašavanje mladih na Velebitu dvojac na velebitu HGSS spasio mlade planinare: Vidjeli su medvjeda, počeli bježati i izgubili se

>> Izvlačenje olupine tek kada snijeg okopni, specijalca zatrpala lavina

Danas je ozlijeđenog policajca, nakon što je operiran u zadarskoj Općoj bolnici, posjetio ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko te mu poželio brz oporavak. Ministar Karamarko rekao je kako je Hrvoje Kamenjarin prva žrtva lavine u Hrvatskoj. Dodao je da je ozlijeđeni policajac heroj jer je spasio živote nekoliko ljudi. 'Ovaj posao naša je policija odradila prvoklasno obzirom na vremenske nepogode i sve zapreke', rekao je Karamarko.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene