Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NE manjim plaćama

Dio državnih i javnih poduzeća najavili prosvjede

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Nezavisnih hrvatskih sindikata danas su poručili kako radnici zaposleni u državnim i javnim poduzećima ne dopuštaju smanjivanje plaća, već ukoliko do toga dođe, najavljuju prosvjede.

Nije pošteno da Vlada loše poslovanje u javnim i državnim poduzećima naplati preko leđa radnika, poručili su Nezavisni sindikati i podsjetili da je upravo u tim tvrtkama Vlada kroz svoje uprave i nadzorne odbore provodila svoju politiku. 'Tražimo od Vlade povlačenje odluke o smanjivanju plaća, a ukoliko se to ne dogodi, sindikati najavljuju akcije u sklopu zakona, u koje se ubraja i štrajk', rekao je Krešimir Do iznemoglosti ću razgovarati s poslodavcima i sindikatima, poručila je Kosor dodavši kako bi izlazak na ulice trebao biti zadnja opcija. Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata. Kada se politika pokazala neučinkovitom, štetu bi trebali sanirati radnici, rekao je Sever i poručio kako radnici i sindikati odbijaju biti taoci loših Vladinih politika jer oni nisu krivi za odluke koje su se donosile i koje su dovele do kriznog stanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ušteđeno 1,373 milijardi kuna 'Javna poduzeća nisu kriminalne organizacije' Slika nije dostupna Napokon 'sječa' ili... Odzvonilo i 'podobnim' direktorima javnih poduzeća?

>> 'Nećemo biti smokvin list promašenim odlukama'

Odbacio je Vladin naputak prema kojem bi Uprave državnih i javnih poduzeća trebale početi pregovore sa sindikatima radi smanjenja plaća za deset posto. Dio sindikata javnih poduzeća najavili su za štrajkove i prosvjede, a dio njih će provesti anketu unutar poduzeća prije nego što se pridruže jesenskim prosvedima. 

Hoćete li se pridružiti prosvjedima?

  • Da
  • Ne
  • Ne, jer od njih nikakve koristi
  • Naravno, vrijeme je da izađemo na ulice

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene