Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljeto u punom zamahu

Danas vruće, a tek sutra... Ipak, osvježenje je na vidiku

Upozorenje DHMZ-a
Upozorenje DHMZ-a Foto: DHMZ
Pretežno sunčano i vruće, ponegdje u Dalmaciji i vrlo vruće, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za nedjelju.

Vjetar većinom slab, ponegdje i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu ujutro te ponovno navečer slaba do umjerena, podno Velebita mjestimice na udare i jaka bura, a sredinom dana i poslijepodne sjeverozapadnjak i jugozapadnjak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka

Najviša dnevna temperatura zraka u većini krajeva od 30 do 35 Celzijevih stupnjeva.

Čak ni more ne donosi željeno osvježenje, s temperaturama od 26 do 28 stupnjeva.

Sutra još gore. Upozorenja DHMZ-a za ponedjeljak vrijedi za cijelu Hrvatsku. Dok je ostatak zemlje u žutom, obala je u narančastom, što označava opasno vrijeme.

"Pretežno sunčano i vruće, ponegdje i vrlo vruće. Krajem dana na sjeverozapadu porast naoblake. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu u noći i ujutro slaba do umjerena bura, a sredinom dana i poslijepodne jugozapadnjak i zapadnjak, na otvorenome moru i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 15 do 20, a na Jadranu od 23 do 27 °C. Najviša dnevna većinom između 31 i 36 °C", najavljuju. 

Nikola Vikić Topić, meterolog Dnevnika Nove TV ipak najavljuje malo osvježenje. 

"I u ponedjeljak će biti sunčano i vrlo vruće, još malo toplije nego sutra, oko 34. U utorak nestabilnije, uz veliku vjerojatnost za pljuskove i grmljavinu, a na zapadu je moguće i nevrijeme. U srijedu opet sunčanije, i malo manje vruće, oko 30 stupnjeva", prognozirao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene