Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vremenska prognoza

Blago osvježenje već je stiglo sa sjevera: Meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme očekuje u tjednu pred nama

I u subotu su temperature diljem zemlje dosezale maksimalce, iako je sa sjevera već stiglo lagano osvježenje. Meteorolog Nove TV Nikola Vikić-Topić otkriva hoće li osvježenja biti i tjednu pred nama. Više doznajte u prognozi vremena.

Grmilo je u petak navečer uz pljuskove u velikom dijelu Međimurja, Prigorja i Podravine, a rano jutros i na istoku Posavine. Uz frontu koja nam je donijela te pljuskove zapuhao je i sjeverac, na moru bura, pa se danas malo lakše disalo. Na kopnu je i temperatura bila oko 5 stupnjeva niža.

Tlak zraka nad našim je dijelom Europe sad blago povišen, nema nikakvih fronti niti ciklona u blizini, a sa sjevernim vjetrom i atmosfera se stabilizirala.

Nedjeljno će prijepodne tako biti pretežno vedro. U središnjoj i gorskoj Hrvatskoj te Dalmaciji uz malo oblaka. Na kopnu će puhati slab sjeverac, a na obali umjerena bura, pod Velebitom još i jaka. Noć će u unutrašnjosti biti ugodna s temperaturom od 14 do 17, a na obali vrlo topla, od 24 do 27 Celzijevih stupnjeva.

Poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj sunčano, često i vedro. Vjetar će oslabjeti i ponovno će biti vruće s najvišom temperaturom do 32, 33.

I u Slavoniji sunčano i vruće, oko 32 Celzijeva stupnja. U početku poslijepodneva još će puhati slab sjeverozapadni vjetar.

U Istri, na Kvarneru te u gorju sunčano, samo uz malo oblaka. Bura će tijekom dana oslabjeti, a onda navečer opet malo ojačati, no samo na umjerenu. Na obali će temperatura biti oko 33 stupnja, a u gorju do 30.

U Dalmaciji sunčano, vedro. Samo će u unutrašnjosti biti malo oblaka, pa uz samu granicu s Bosnom i Hercegovinom može biti ponekog kraćeg pljuska. Zapuhat će umjeren maestral, i bit će vrlo vruće, od 33 do 35 Celzijevih stupnjeva. Navečer ponovno slaba do umjerena bura.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mala škola prognoze Znate li koja posljedica klimatskih promjena sve više prijeti ljudskom zdravlju? Odgovor donosi meteorolog Ivan Čačić

Pročitajte i ovo Ivan Čačić Objasnio meteorolog Ivan Čačić Jeste li znali da klimatske promjene utječu i na kvalitetu sna? Do kraja stoljeća ćemo godišnje spavati tjedan dana manje

Temperatura mora i danas je bila od 26 do 28, vrlo je toplo, no sutra će, zbog bure, biti 2 do 3 stupnja hladnije. Iako će more fino osvježavati.

Treba pripaziti na jako ultraljubičasto zračenje. Tijekom većine dana bit će vedro, pa su opekline moguće već za 10-ak minuta, osobito ako ste svjetlije kože.

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, meteorolog Dnevnika Nove TV MALA ŠKOLA PROGNOZE Jeste li znali da je pokrenuta besplatna aplikacija za praćenje UV zračenja? ''Bit će vam od koristi''

I u ponedjeljak će biti sunčano i vrlo vruće, još malo toplije nego sutra, oko 34. U utorak nestabilnije, uz veliku vjerojatnost za pljuskove i grmljavinu, a na zapadu je moguće i nevrijeme. U srijedu opet sunčanije, i malo manje vruće, oko 30 stupnjeva.

Na moru većinom sunčano i vrlo vruće. Noću oko 25, a danju oko 35. U utorak su na sjevernom Jadranu mogući kraći pljuskovi. Ujutro će puhati burin, a danju maestral.

Tjedan koji je pred nama na Jadranu će biti sunčan i vrlo vruć. Na kopnu malo promjenjivije, ali zato podnošljivije i ugodnije, osobito u drugoj polovini tjedna. Češće će biti pljuskova i grmljavine, najvjerojatniji su u utorak, četvrtak i petak.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.



Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene