Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka

Meterolog Nikola Vikić-Topić otkrio je kakvo nas vrijeme čeka u narednim danima.

U petak ujutro će u većini Hrvatske biti vedro. Samo je rijetko moguća magla, ponajprije na zapadu Istre, u Ravnim kotarima te uz Savu, no ne bi se trebala dugo zadržavati, najdulje do 8 ili 9 sati. Vjetra gotovo i da neće biti, jedino će u Slavoniji i Podravini puhati slab jugoistočnjak. Jutro će biti malo toplije nego u četvrtak: u unutrašnjosti će se temperatura kretati od -2 do 2, a na obali od 7 do 9 stupnjeva.

I poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj biti sunčano, pretežno vedro i ugodno vrijeme, a temperatura će u najtoplijem dijelu dana rasti do 15-16 Celzijevih stupnjeva. Duž Podravine će puhati slab do umjeren jugoistočni vjetar, dok će drugdje on biti vrlo slab, u vremsnekog prognozi Dnevnika Nove TV najavio je meterolog Nikola Vikić-Topić.

Većinom vedro i sunčano bit će i u Slavoniji, Baranji i Srijemu. Vjetar će blago ojačati na slab do umjeren, i dalje s istoka i jugoistoka, a temperatura će biti malo niža nego na zapadu – uglavnom do 14 ili 15 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Skijaška sezona - 6 Školski praznici i novi skijaški val Brinu li Hrvate paprene cijene? Provjerili smo koliko duboko morate posegnuti u džep za skijašku avanturu i koliko košta nova oprema: "Rezervacije se uzimaju već od ljeta"

U Istri, Primorju, Gorskom kotaru i Lici vrijeme će biti sunčano. Niski oblaci i magla sa zapada Istre do podneva će se premjestiti prema otvorenom moru, tako da će se i tamo razvedriti. Vjetar će biti većinom slab, južnih smjerova, a najviša dnevna temperatura uglavnom će iznositi između 15 i 17, samo će u višem gorju biti malo niža.

Puno sunčana vremena bit će i u Dalmaciji. Nebo će biti pretežno vedro, vjetar vrlo slab, većinom jugo, a temperatura će se kretati do 15-17 stupnjeva tako da će biti i ugodno toplo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Objavljeno izvješće Obdukcija otkrila kako su uginule glavate želve koje su pronađene na Dugom otoku

Vikend će u kopnenim krajevima biti nešto oblačniji. U unutrašnjosti će lokalno pasti malo prolazne kiše i to uglavnom u noći sa subote na nedjelju te u nedjelju prijepodne. Subota će biti toplija s temperaturom oko 15 stupnjeva, a zatim će nedjelja i ponedjeljak biti malo svježiji. Nije to neko strašno zahladnjenje, bit će 11-12 stupnjeva, ali uz slab do umjeren sjeverac činit će se hladnije.

Na obali će tijekom vikenda biti suho, ali će vjetar u nedjelju okrenuti na umjerenu buru. Bit će malo više oblaka, no i dalje će prevladavati sunčano i ugodno vrijeme, uz temperaturu do 15-16 Celzijevih stupnjeva. U ponedjeljak se očekuje novo naoblačenje, navečer uz kišu na sjeveru te će tada zapuhati jugo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene