Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena

Meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić otkrio je kakvo nas vrijeme čeka u narednim danima.

Iznad naših krajeva uspostavilo se prostrano polje povišenog tlaka zraka, a frontalni poremećaji s vlažnim i nestabilnim zrakom nalaze se daleko od naših krajeva, na sjeverozapadu kontinenta. Zbog toga će do vikenda posvuda biti suho i stabilno.

U četvrtak ujutro u većini će krajeva unutrašnjosti biti djelomice, a na Jadranu pretežno sunčano. U zapadnim i središnjim predjelima i na sjeveru Jadrana ponegdje valja računati na maglu i većinom slab vjetar. U Dalmaciji će ujutro puhati bura, a na otvorenom moru ponegdje umjerena tramontana. Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će iznositi od 1 do 4, u gorskom području oko 0, a na Jadranu od 7 do 11 Celzijevih stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica i Hrvoje Krešić, reporter Dnevnika Nove TV - 1 Malenica za Dnevnik Nove TV Što misli o nezapamćenom potezu ustavnih sudaca i ima li Vlada povjerenje u europske tužitelje? "Ne vidim u čemu je problem što je Frka-Petešić pisao DORH-u"

U nastavku dana u središnjoj Hrvatskoj vrijeme će biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Vjetar će biti slab, a najviša temperatura će se kretati od 14 do 17 stupnjeva.

U istočnim predjelima bit će promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja, češća poslijepodne. Vjetar će većinom biti slab, a temperatura će iznositi od 14 do 16 stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj djelomice, a na sjevernom Jadranu će u četvrtak biti pretežno sunčano uz većinom slab vjetar i najvišu temperaturu od 13 do 17 stupnjeva.

U Dalmaciji će biti pretežno sunčano uz slab i umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak. Temperatura će se kretati od 16 do 18 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković USUSRET IZBORIMA Obećanje ludom radovanje: Dnevnik Nove TV provjerio što su vladajući ostali dužni biračima

U narednim će danima u unutrašnjosti vrijeme biti promjenljivo sa sunčanim razdobljima. U subotu će biti oblačnije, povremeno s kišom ili ponekim pljuskom. U nedjelju će ujutro malo kiše još može pasti na istoku zemlje. Vjetar će većinom biti slab, a posvuda će i dalje biti razmjerno toplo.

Na Jadranu će tijekom narednih dana biti djelomice sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. U subotu će doći do jačeg naoblačenja, mjestimice s kišom ili pljuskovima, a ponekog pljuska u nedjelju ujutro još može biti na jugu Dalmacije. Do nedjelje će puhati slab do umjeren jugozapadnjak i jugo, a zatim umjerena bura i sjeverozapadnjak. Temperatura se neće mnogo mijenjati.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene