Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strahuju od deložacije

Deset obitelji iz Mlina pred prisilnim iseljenjem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deset obitelji iz Mlina kraj Dubrovnika već godinama vodi pravnu bitku za stanove u koje ih je smjestila bivša država. Nakon godina sporova sada im prijeti iseljenje.

Prijetnje deložacijom i strah za egzistenciju svakodnevnica je deset obitelji koji žive u kompleksu hotela Mlini. Trideset godina života u bivšoj personalnoj zgradi, novom vlasniku hotela ne znači ništa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važna stvar Jedna od najvećih investicija u hrvatski turizam: Hotelski div počinje s gradnjom Evakuacija hotela Radisson Blu u Splitu - 4 službe na terenu Otkriveno što se dogodilo s klorom: Evakuiran splitski hotel, pet osoba je u bolnici

Stanari su godinama uredno plaćali stanarinu te čak dali polog za izgradnju nove zgrade. Nakon rata su, kao mnogi drugi, zatražili otkup stanova. 'Dobili smo odgovor od tadašnjeg direktora, gospodina Bega, da od toga nema ništa. Da ne može sad, da će biti poslije. Međutim, to poslije nikad nije došlo', kaže jedan od stanara.

Pravna bitka za otkup stana započela je prije deset godina. Nakon dvije dobivene parnice, sve se promijenilo. 'Sve dok se nisu pojavili pravi kupci. Tad sam, nažalost, u mjesec dana izgubio i na općinskom i na županijskom sudu', dodaje drugi stanar.

Stanari spas traže na Ustavnom sudu. Za svoj stan će se boriti, ako treba, i štrajkom glađu. Kao glavni problem ističu atraktivnost zgrade, smještene na samome moru. Pristali bi, kažu, i na zamjenski stan.

Za danas najavljena deložacija odgođena je do daljnjega. Ukoliko se ona ipak dogodi, stanari ne znaju gdje bi išli. U ovoj zgradi ostavili su sve što su imali.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene