Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najnovije istraživanje

Deloitte: Investicije niti u ovoj godini neće predstavljati prioritet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najnovije Istraživanje stavova financijskih direktora u Srednjoj Europi koje je Deloitte proveo krajem prošle godine pokazuje da investicije ni u ovoj godini neće bit prioritet financijskim direktorima u Hrvatskoj.

Prema procjenama Deloittea, na nove će se investicije usmjeriti svega 38% ispitanika. Slično, prioritet u ovoj godini neće predstavljati niti širenje na nova tržišta (43%), dok je pri vrhu i dalje ostalo povećanje prihoda na postojećim tržištima (66%) te smanjivanje indirektnih troškova (64%).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neki bitni potezi Brojni potezi, mršavi rezultati Slika nije dostupna Do kraja godine Konačno: Vlada najavila ukidanje administrativnih barijera za investitore!

'Investicije niti u ovoj godini neće predstavljati prioritet financijskim direktorima u Hrvatskoj, pokazuje najnovije Istraživanje stavova financijskih direktora u Srednjoj Europi, koje je Deloitte proveo koncem 2013. godine. Na nove će se investicije tako usmjeriti svega 38% ispitanika. Slično, prioritet u ovoj godini neće predstavljati niti širenje na nova tržišta (43%), dok je pri vrhu i dalje ostalo povećanje prihoda na postojećim tržištima (66%) te smanjivanje indirektnih troškova (64%).

Ivo Josipović: Imamo dobre zakone za investicije, trebamo mijenjati mentalitet!

'Osim na povećanje prihoda na postojećim tržištima i smanjenje indirektnih troškova, financijski direktori u Hrvatskoj bit će fokusirani i na restrukturiranje i promjene poslovnih modela (76%). Slično kao i u našim prethodnim istraživanjima, spremnost na poduzimanje rizika je niska te iznosi 21 posto', navodi Juraj Moravek, partner u Deloitteovom Odjelu revizije.

'Najveću dozu pesimizma iskazali su njihovi kolege iz Slovenije, gdje nitko nije spreman za poduzimanje rizika u budućem razdoblju, a slično je i u Srbiji, gdje je na to spremno svega 7 posto financijskih direktora. Tradicionalno, najpozitivniji su ispitanici iz Litve', dodaje Moravek.

Istraživanje je pokazalo da polovica ispitanika ne misli da će u idućih dvanaest mjeseci doći do značajnih promjena financijske perspektive njihovih tvrtki. Jednako kao i u prethodnom krugu istraživanja, provedenom na proljeće 2013., visokih 58,6 posto ispitanika smatra da je vanjska financijska i ekonomska nesigurnost s kojom se susreću u poslovanju i dalje izrazito visoka. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene