SDP-ovci zajedno zapjevali (Foto: Arsen Bauk/Facebook)
SDP-ovci zajedno zapjevali (Foto: Arsen Bauk/Facebook)

Slavili su SDP-ovci nakon proglašenja pobjednika unutarstranačkih izbora.


Nakon objave rezultata i pobjede Davora Bernardića na unutarstranačkih izborima, SDP-ovi su otišli slaviti.

Bernardić je na tulum došao s Rajkom Ostojićem, voditeljem svoje kampanje, i ondje se zadržao 15-ak minuta. Dočekan je ne preglasnim pljeskom.

Tulum je organizirao Ranko Ostojić za svoje ljude, a kasnije se proširio na sve u stranci. Prije nego je došao Bernardić, Ostojić je održao govor u kojem je članove pozvao na jedinstvo u stranci.

''Davor i Ranko zajedno pjevaju Ružu crvenu. Ponosan na SDP'', napisao je na svom Facebook profilu Arsen Bauk uz fotografiju na kojoj mikrofon dijele Ranko Ostojić, Davor Bernardić i Rajko Ostojić. Fotografije s ''aftera'' pojavile su se i na Facebook profilu Ranka Ostojića.

Stranačke kolege čestitale su Bernardiću na pobjedi, a među njima i na društvenim mrežama aktivni Gordan Maras. ''Čestitam Davoru Bernardiću novom predsjedniku SDP-a!'', kratko je napisao. Na Facebooku se oglasio i Zoran Milanović koji je nakon proglašenja pobjednika održao i govor u kojem je poručio da Bernardiću svi u stranci duguju lojalnost.

''Dragi prijatelji, Davor Bernardić je novi predsjednik stranke. Pomozite mu. Bez obzira na to što smo demokratska stranka, koja ima stroge procedure, koja ima više kandidata, predsjednik je prvi među jednakima i o njemu ovisi puno stvari. Dajte mu podršku, neka bude iskrena, jer pred njim su izazovi. Pred vama su izazovi onih koji trebaju voditi Hrvatsku. To je vaš zadatak - voditi Hrvatsku. Živjeli!'', napisao je bivši šef stranke na Facebooku.