Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na čelu oporbe

Biografija Milanovićevog nasljednika: Tko je Davor Bernardić?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nasljednik Zorana Milanovića na čelnom mjestu SDP-a je Davor Bernardić.

Davor Bernardić rođen je 05. siječnja 1980. godine u Zagrebu gdje je diplomirao fiziku na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu.

Pročitajte i ovo Davor Bernardić problemi u zagrebu Bernardić: "Ako se usporedi s proračunom za 2022. pokazuje se da gradonačelnik laže" Davor Bernardić Prozvao Tomaševića Bernardić o gradskim problemima: "Radi se o jednom ekstra kaznenom djelu"

Rano se osamostalio i od petnaeste godine zarađivao radeći razne poslove, među kojima i instrukcije iz fizike, matematike, Kemije, a kasnije i elektrotehnike.

Dvostruki je državni prvak i reprezentativac u fizici (1996-1998). Za vrijeme studija proglašen je TOP studentom.

Od 2008. do 2010. obnašao je dužnost predsjednika Foruma mladih SDP-a Hrvatske. U svibnju 2010. postaje predsjednik Gradske organizacije SDP-a Zagreb. Od 2008. do 2012. član je Glavnog odbora SDP-a Hrvatske, a od lipnja 2012. član Predsjedništva SDP-a Hrvatske.

Predsjednik je Gradske skupštine Grada Zagreba od siječnja 2012., te saborski zastupnik od 2008. godine. U 6. Sazivu Hrvatskog sabora bio je član Odbora za razvoj i obnovu, Odbora za pravosuđe, Odbora za obitelj, mladež i šport te Odbora za međuparlamentarnu suradnju, a u 7. sazivu potpredsjednik Odbora za informiranje, informatizaciju i medije te član Odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu.

Svoju suprugu Irenu upoznao je 2002. godine dok je bila studentica Ekonomskog fakulteta. Vjenčali su se 2011. godine.

U ožujku 2016. godine zaustavila ga je policija i tada je imao 0,94 promila alkohola u krvi. Putem Facebooka se ispričao kao javna osoba i građanin.

Davor Bernardić je novi, odnosno treći predsjednik SDP-a. U drugom krugu izbora u studenom 2016., osvojio je 64,54 posto glasova. Za njega je glasovalo 11.412 SDP-ovaca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene