Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jadranka Kosor donijela odluku:

Popijač ministar, Milinović i Šuker potpredsjednici!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor je objavila novu kadrovsku križaljku Vlade.

Kao što je sinoć najavila,  premijerka Jadranka Kosor danas je objavila imena novog ministra gospodarstva i dva nova potpredsjednika Vlade. Novi ministar gospodarstva je Đuro Popijač, dosadašnji direktor HUP-a, potpredsjednici Vlade su Darko Milinović i Ivan Šuker.  Darko Milinović ostaje ministar zdravstva a Šuker ministar financija. Borislav Škegro na kraju nije ušao u Vladu, ali je zato postao dio novog savjeta za gospodarstvo u kojem su još ekonomski analitičar Željko Lovrinčević i Sandra Švaljek. Ivan Šuker trebao bi biti u vladi zadužen za gospodarstvo, a Darko Milinović za socijalna pitanja.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

Novi ministar Đuro Popijač mora dati do ponedjeljka svoj prijedlog plana a njegovo imenovanje će vjerojatno biti već idućeg četvrtka u saboru. Savjet je njezin koji će sudjelovati u donošenju svih odluka.

>> Kosor povećava Vladu: Tri čovjeka na mjesto jednoga!

Tako smo sada na jedno mjesto Damira Polančeca dobili tri nova čovjeka. Iako je HDZ pri dolasku na vlast najavljivao smanjenje državnog aparata sada opet, po tko zna koji put, povećavaju broj ljudi u Vladi. Ivo Sanader je na početku svog mandata imao dva potpredsjednika i 16 ministara. Kada je Jadranka Kosor preuzimala četiri potpredsjednika i 17 ministara, dok će sada imati čak tri potpredsjednika i 17 ministara. Tako je u Vladi Jadranke Kosor svaki treći ministar potpredsjednik.

Popijač je uvodio kunu u Podunavlje

Đuro Popijač rođen je 1959. u Bjelovaru. Diplomirani je inženjer elektrotehnike i magistar ekonomskih znanosti. Znatan dio svoje profesionalne karijere proveo je na različitim odgovornim mjestima unutar sustava Financijske agencije (prethodno SDK, odnosno ZAP). Počeo je raditi u regionalnom centru tadašnjega SDK-a u Bjelovaru gdje je radio na različitim rukovodećim poslovima, a od sredine devedesetih i u središnjem uredu u Zagrebu. Bio je vrlo aktivno uključen u transformaciju platnoga sustava u zemlji nakon hrvatskog osamostaljenja. Znatno je pridonio i kasnijem uvođenju Nacionalnoga klirinškog sustava, a posebice u mirovinskoj reformi. Nakon konačnog oslobođenja zemlje uvodio je kunu u Podunavlje, pa je šest mjeseci proveo u Vukovaru.

Predsjednik je Programskoga vijeća HRT -a.

>> 'Popijač je smokvin list za nesposobnu Vladu'

>> 'Napokon ministar gospodarstva s iskustvom'

Jeste li zadovoljni novim imenovanjima Jadranke Kosor?

  • Da
  • Ne
  • Svejedno mi je

Ukupno glasova:


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene