Obavijesti Video Pretražite Navigacija
i dalje lete, ali...

Zasmetala mu jedna stvar: Doznajemo što zapravo znači predsjednikova zabrana preleta vojnih zrakoplova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Zoran Milanović dopustit će prelete zrakoplova iznad gradova u RH, ali isključivo na visini iznad 600 metara.

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović u utorak popodne dao je zapovijed načelniku Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiralu Robertu Hranju kojom se najstrože zabranjuju preleti vojnih zrakoplova iznad Zagreba i svih drugih gradova u Hrvatskoj.

Milanović je naložio da se odmah istraži i utvrdi odgovornost za uznemiravanje građana Zagreba, stoji na kraju priopćenja iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske.

Priopćenje je došlo nakon jučerašnjeg preleta aviona Rafale nad Hrvatskom.

Neslužbeno doznajemo kako predsjedniku nije bila namjera potpuno zabraniti letove, već mu je smetalo jučerašnje korištenje aviona u političke svrhe i politizacija cijele priče. 

Neslužbeno se doznaje kako će se tolerirati vježbe i aktivnosti, ali isključivo na visini iznad 600 metara - što u utorak u glavnom gradu nije bio slučaj. Sve ostalo u Uredu predsjednika smatraju politizacijom. 

Inače, jučer su se tijekom Plenkovićeve presice mogli čuti Rafalei i MIG-ovi i preleti iznad Zagreba. U Uredu Predsjednika smatraju kako se radilo o politizaciji vojne aktivnosti. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene