Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za vrijeme studija skuplja radno iskustvo

Pomaže svima kojima je pomoć potrebna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Student poduzetništva s prosjekom 4,92, demonstrator na tri kolegija, radnik u obiteljskoj tvrtki, producent modnih događaja, humanitarac. Nije to priča o pet različitih ljudi, već samo jednom - 23-godišnjem Osječaninu koji je sjajan primjer Bolje Hrvatske.

Borna uvijek ima vremena za pomaganje onima kojima je pomoć potrebna. Klub Legos kojem je na čelu uvijek je pri vrhu kad je riječ o prikupljanju donacija. Uz sve to on je i sjajan student u čiju svjetlu budućnost profesori nimalo ne sumnjaju.

Pročitajte i ovo Izabrao poljoprivredu - 1 Bolja Hrvatska David Pejić izabrao je poljoprivredu i nije požalio: "U pozadini mog uma uvijek je bila želja da se priključim obiteljskoj misiji" Bolja Hrvatska 25.03.2024. - 5 Bolja Hrvatska Kad ne izrađuje nagrađivanu tjesteninu, radi u vrtu, a prepreka mu nisu ni godine ni autizam: "Takvo se dijete rađa valjda jednom u 1000 godina"

Kad imaš cilj sve se stigne, poručuje Borna Beker. 'Nekad ćeš spavati manje, nekad ćeš imati manje obaveza pa ćeš spavati više, ali najvažnija je po meni želja i predanost, i ako je to prisutno, mislim da se sve može', rekao je Borna.

'On unosi energiju i predanost i mislim da mu je uspjeh zagarantiran', kaže profesorica Slavica Singer sa katedre za poduzetništvo na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. On očito zna i može. Primijetili su to i profesori. Borna je, kažu, student za poželjeti.

'Uvijek je imao pitanja, uvijek je imao dodatne zahtjeve za nekim tumačenjem, objašnjenjem, uvijek je išao izvan zadanog programa', dodaje Singer.

>> Uz pomoć studenata čini hrvatsko društvo boljim

Vrijeme studiranja iskoristio je za rad u različitim tvrtkama kako bi uz diplomu imao i iskustvo. 'Pokušavam pronalaziti neke poslove u kojima ću moći povezati teoriju koju učimo na fakultetima s praksom', objašnjava Borna. Dobra praksa bila je i bavljenje manekenstvom koje je kasnije zamijenio organizacijom modnih događaja.

'Na 10. Fashion Inkubator su me pozvali da sudjelujem kao suorganizator i vjerojatno sam se dokazao jer sam sad punopravni član tima', kaže Borna. Borna je i predsjednik pomlatka Lions Internatinala za Hrvatsku. Organizirao je 15-ak humanitarnih akcija, između ostalih i Udruzi Novi dan.

'Upravo ovaj prostor u kojem se nalazimo bio je u prilično lošem stanju, i taj novac odlučili smo uložiti, djelom smo pomogli u obnovi prostora', ispričao je Borna.

'Borna je jedan mladić koji doista ima veliko srce i ima osobine čovjeka koji doista je spreman pomagati', kaže Tjana Klobučar, predsjednica udruge Novi dan. Jedino što Bornu muči je što dan traje samo dvadeset i četiri sata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene