Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nitko ne propušta predavanja

Uz pomoć studenata čini hrvatsko društvo boljim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za svoj rad profesor je i nagrađen Oskarom humanosti. Kad nije na fakultetu, ispunjava zadatak Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu i pronalazi svestrane ljude koji će jednog dana svoje mjesto naći u UN-u ili Svjetskoj banci.

Na njegovim se predavanjima traži mjesto više. Umjesto samog prevrtanja stranica i učenja, dio ispita je smišljanje i ostvarivanje društveno korisnog projekta. 'Akademska titula defacto ne znači da je netko intelektualac, intelektualci su ljudi koji prepoznaju problem oko sebe i ulažu energiju da ga riješe', kaže doc.dr.sc. Mislav Ante Omazić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Škola u Trogiru Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora: "Djeca su u šoku!" Bolja Hrvatska 25.03.2024. - 5 Bolja Hrvatska Kad ne izrađuje nagrađivanu tjesteninu, radi u vrtu, a prepreka mu nisu ni godine ni autizam: "Takvo se dijete rađa valjda jednom u 1000 godina"

Tako su njegovi studenti pomagali siromašnima i djeci s posebnim potrebama, školovali dječaka u Gani. 'Ključna poruka koju smo željeli prenijeti studentima je, ako uložite volju i energiju, prije ili poslije će se stvari realizirati', tvrdi Mislav Ante Omazić.

Sara, majka dvogodišnjeg djeteta i redovita studentica, sa svojim timom pokušava ostvariti projekt  uvesti vrtić na fakultet. Olakšati studentima, ali i profesorima.

'Hrvatsko društvo ima pozitivnu stranu'

'Znam s kojim se problemima susreću studenti koji imaju djecu. Pogotovo što u državnim vrtićima nemaju prednost pri upisu jer se vode kao nezaposleni, a s druge strane, obvezni su dolaziti na predavanja', kaže Sara.

Kad uz pomoć studenata ne pokušava društvo učiniti boljim, radi to na svoju ruku.'Moja osnovna tenzija je pokazati da hrvatsko društvo ima, kako se i vi zovete, pozitivnu i bolju stranu', kaže.

Iz ljubavi prema suvremenoj umjetnosti s prijateljima je otvorio i galeriju; diplomirao među najboljima u svojoj generaciji, mnogo čita, voli filmove. Sve stigne uz dobru organizaciju i podršku obitelji. 'Kad postoji dobra volja, želja, onda se sve može', tvrdi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene