Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Padobranci nosili zastave

Dan Europe proslavljen u Splitu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Split je danas slikovito obilježio Dan Europe. Padobranci su se spuštali na Rivu, u Marmontovoj su osvanuli putokazi za europske metropole, a ulazak u EU postao je i tema grafita. Snage su odmjerile i najbolje veslačke ekipe. Utrka osmeraca pod Marjanom već je postala događaj koji veslači Oxforda i Cambridgea ne propuštaju.

Na Split invazija iz zraka. Prepuna Riva ipak je s pljeskom dočekala padobrance koji su nosili zastave Hrvatske i Europske unije, i tako spektakularno podsjetili grad pod Marjanom na Dan Europe. Prava prilika za još jednu 'ćakulu' o tome kad ćemo u EU. A koliko nam treba do Europskih metropola pokazali su putokazi u Marmontovoj koji podsjećaju Splićane koliko je Europa daleko ili blizu, no kad je riječ o ulasku u Europsku uniju mnogi su još skeptični.

Pročitajte i ovo Donald Trump - 4 Anti NATO retorika Donald Trump je napravio uslugu Europi Donald Trump Učinio uslugu? Što Trumpova šokantna izjava znači za Europu: "Sjetite se kako su se nosili s raspadom Jugoslavije 1990-ih"

No skepse nije bilo na zidovima osnovne škole Gripe gdje se, u organizaciji info zone, europski dan proslavio crtanjem grafita. A europsko ozračje vladalo je i na Spinutu. Najbolje posade Oxforda i Cambridgea, s ostalim timovima iz zemlje i Europe, odmjerile su snage na osmoj sveučilišnoj regati Sveti Duje. A vrijeme je bilo idealno i za one Splićane koji u su već započeli ljetne rituale - picigin i kupanje na Bačvicama.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene