Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mora još nešto ispraviti

Čeka se ispravno popunjena kartica: Damir Krstičević podnio novu imovinsku karticu pa ju povukao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornica Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa Martina Jurišić potvrdila je u četvrtak da je ministar obrane Damir Krstičević u srijedu elektronskim putem podnio povjerenstvu novu imovinsku karticu, no potom ju je povukao jer mora još nešto ispraviti.

''Točna je informacija da je imovinsku karticu jučer podnio elektronski. Procedura je takva da se kartica popuni elektronski, a zatim je dužnosnik fizički donosi u Povjerenstvo, potpisanu i tek se tada kartica objavljuje", izjavila je Jurišić Hini.

Međutim, dodala je, Krstičević je nakon jučerašnjeg ispunjavanja kartice uvidio da u njoj još nešto treba ispraviti, pa povjerenstvo sada čeka tu novu imovinsku karticu.

Kako doznajemo, Povjerenstvo je počelo prikupljati svu potrebnu dokumentaciju o Damiru Krstičeviću i bivšem ministru zdravstva Milanu Kujundžiću, nakon čega će i provesti redoviti postupak provjere.

Pročitajte i ovo Damir Krstičević Sporna vrijednost kuće Pljušte reakcije: "Nemeže se to više pratit", "U ratu imate bojišnicu i ljudi ginu. U politici imate imovinske kartice i HDZ-ovci lažu"

Pročitajte i ovo Ministar obrane Damir Krstičević PRVA REAKCIJA MINISTRA Zašto je Krstičević prijavio upola manju vrijednost: "Kuća je stara, 82. godište, ja sam to tako poveza..."

Portal Index.hr u srijedu je objavio da je ministar obrane u svojoj imovinskoj kartici unio umanjenu vrijednost kuće u Žaboriću kraj Šibenika, s obzirom na to koliko je plaćena. U kartici je kuća u vlasništvu njegove supruge procijenjena na nešto više od 80 tisuća eura, a prema kupoprodajnom ugovoru kupljena je za 160 tisuća eura.

Krstičević također nije naveo točnu kvadraturu jer je upisao da vikendica ima površinu od 120 četvornih metara, no iz katastarskih podataka i zemljišnih knjiga proizlazi da se radi o 302 četvorna metra kuće i okućnice, što je 182 kvadrata više od upisanog. (V.P./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene