Pljušte reakcije na aferu s kućom ministra Krstičevića. Ministar i potpredsjednik Vlade Damir Krstičević u imovinskoj kartici naveo je kako njegova vikendica pokraj Šibenika vrijedi dvaput manje nego kada ju je kupio.

Galerija


"Nemeže se to više pratit", napisala je Jadranka Kosor na Twitteru.

Vezani članci Problem Damira Krstičevića s nekretninama - 1 Bivši ministar Miljavac o Krstičevićevoj kupovini jeftinog stana: "Puno generala je dobilo stanove po tom pravilniku, nije on bio iznimka" Damir Krstičević SDP traži od Krstičevića očitovanje o jeftinoj kupovini stanova od MORH-a: "Sve u vezi s tim je zakonski, ali je pitanje je li moralno"

"U ratu imate bojišnicu i ljudi ginu. U politici imate imovinske kartice i HDZ-ovci lažu", komentirao je na Twitteru Bojan Glavašević.

"Otvaram biznis, ispunjavam imovinske kartice po kućama, nosim alat sa sobom. Popust za potencijalne buduće ministre. Call me! ☎️", napisala je na Facebooku Marijana Puljak.

Oglasio se i SDP-ov Peđa Grbin i na Facebooku napisao: "Nema smisla ništa napisati... Sve je već rečeno".

Ministar i potpredsjednik Vlade Damir Krstičević u imovinskoj kartici naveo je, prema pisanju Indexa, kako njegova vikendica pokraj Šibenika vrijedi dvaput manje nego kada ju je kupio.

Krstičević je za Dnevnik Nove TV kazao: "Kuću sam kupio za 160.000 eura i iza toga ovjerio ugovor kod bilježnika, prijavio Poreznoj i iza toga je Porezna na to izračunala koliki trebam porez platiti. Platio sam porez na tu vrijednost od 160.000 eura".

Na pitanje zašto je u kartici naveo dvaput manju vrijednost, kazao je: "Ovo sam napravio na svoju štetu, nisam državu oštetio, državi sam platio komplet sve kad sam popunjavao. Kuća je stara, 82. godište, i ja sam to tako poveza. I evo ništa".