Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostaje pri svom

Krstičević kod predsjednice ponovio: Ja sam ministar dok me Sabor ne razriješi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar obrane Damir Krstičević ponovio je da ostaje ministar dok ga ne razriješi Sabor.

Situacija s ostavkom ministra obrane Damira Krstičevića ni danas nije ništa jasnija. Osim toga, danas se prvi put nakon opaske predsjednice vidio s njom tijekom primanja zapovjednika Nacionalne garde Minnesote general-bojnika Richarda Nasha i pripadnika njegova Zapovjedništva, tijekom čega su se Krstičević i Predsjednica srdačno pozdravili.

Pročitajte i ovo Požar u Ščitarjevskoj ulici u Zagrebu - 3 Buktinja FOTO Dramatična večer u Zagrebu: Gorjele susjedne kuće, vatrogasci morali otvarati krovove Posljedice požara - 2 Sumnjivi požari Čak 50 požara gorjelo u isto vrijeme, uključila se i policija: "Svi elementi ukazuju na to"

Nakon što je u utorak rekao da daje ostavku na svoju dužnost, a to je izazvalo reakcije negodovanja i od strane premijera Andreja Plenkovića i od strane predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, ništa se službeno dalje, barem prema službenim informacijama nije razvijalo.

Sve postaje još nejasnije, jer ministar ponavlja da je ministar dok ga ne razriješi Sabor iako bi i sam mogao podnijeti pisanu ostavku. Što se tiče ostavke u pisanom obliku, premijer je danas ranije na konferenciji za novinare rekao da je od ministra Krstičevića nije dobio.

U međuvremenu ministar i dalje obavlja dužnosti, pa je tako primio visoku predstavnicu EU  za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federicu Mogherini, a na pitanje nije li ova cijela situacija neozbiljna samo je kazao: "Ja sam ministar dok me Hrvatski sabor ne razriješi, mislim da je to dovoljno."

Ovako je tekao razgovor ministra i novinara tijekom primanja zapovjednika američkog generala-bojnika:

Ostajete li ministar?
"Ja sam ministar dok me Hrvatski sabor ne razriješi".
Ali nije to baš tako, Vi možete podnijeti pisanu ostavku...
Rekao sam vam sve...
Gospodine Krstičević nije li ovo malo neozbiljno? Nije nam jasno...
"Ja sam ministar dok me Hrvatski sabor ne razriješi, mislim da je to dovoljno".
Je li Vam žao što ste ponudili ostavku?
"Ja sam vojnik koji rješava svoje zadaće".
Nastavlja li se Vaša misija?
"Ja sam ministar dok me Hrvatski sabor ne razriješi".

Podsjetimo, vlada je zbog velikih požara koji su harali Dalmacijom početkom tjedna i vatre kja je ušla u drugi najveći grad u Hrvatskoj, Split, dobila velike kritike javnosti. Građani su imali osjećaj da sustav ne funkcionira, a predsjednica Grabar-Kitarović iz Salzburga u kojem se nalazila za vrijeme požara poručila je da misli da je vojska trebala na teren izaći ranije. Zbog te kritike ministra Krstičević kazao je za Jutarnji list da podnosi ostavku.

Međutim, premijer je rekao da ostavku neće prihvatiti. Krstičević je upitan o tome povlači li ostavku rekao da će biti ministar dok ga ne razriješi Sabor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene