Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izborom novog predsjednika

Dačić očekuje izmjenu odnosa Hrvatske i Srbije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić izrazio je u srijedu očekivanje da će se odnosi između Srbije i Hrvatske promijeniti izborom Ive Josipovića za hrvatskog predsjednika.

Dačić je, u izjavi koju su prenijeli beogradski mediji, kazao kako su odnosi ministarstava unutarnjih poslova Srbije i Hrvatske u proteklom razdoblju bili dobri, za razliku od političkih odnosa među dvjema državama. 'Očekujem da Josipović bude poticajni čimbenik unapređenja odnosa dviju zemalja', poručio je Dačić, podsjećajući kako je Josipoviću čestitao na pobjedi i kao zamjenik predsjednika srbijanske vlade i kao predsjednik Socijalističke partije Srbije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Problem carina na sjeveru Kosova Dačić prijeti prekidom pregovora s Prištinom Slika nije dostupna 'Prijelazi bitni zbog običnih ljudi' Počela primjena sporazuma Beograda i Prištine, otvorena dva prijelaza!

>> Josipović: Hrvatska možda povuče tužbu protiv Srbije

Novom predsjedniku Hrvatske Ivi Josipoviću pobjedu na izborima održanim u nedjelju, čestitao je u ponedjeljak srbijanski predsjednik Boris Tadić, pozvavši ga da zajednički rade na uspostavi europskih civilizacijskih normi na prostoru zapadnog Balkana i očuvanju mira i stabilnosti u regiji. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene