Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Temperatura će rasti

Crveni alarm za Kvarner i Dalmaciju: Jaka i olujna bura stvara puno problema, no uskoro nas čeka ljepše vrijeme

Meteoalarm: Dio Hrvatske u crvenom (Foto: meteo.hr)
Meteoalarm: Dio Hrvatske u crvenom (Foto: meteo.hr) meteo.hr
Aktualno Galerija +0 Meteoalarm: Dio Hrvatske u crvenom (Foto: meteo.hr) Galerija 1/1 >>
Tijekom četvrtka očekuje nas više sunčana vremena, prije svega na sjeveru i sjeverozapadu zemlje te na sjevernom Jadranu.

Vrijeme će u četvrtak u većini krajeva biti pretežno ili djelomice sunčano. Oblačnije će biti u južnoj Dalmaciji, mjestimice s kišom i susnježicom, češćom u drugom dijelu dana.

Pročitajte i ovo Saharski pijesak iznad Varaždina, ilustracija Ljeto je uranilo Temperature do 30 stupnjeva, a onda nagla promjena: Danas nam stiže saharski pijesak, objavljeno upozorenje za neke građane Ilustracija opasnost od poledice Stiže nova runda snijega, padat će i u nizinama: DHMZ izdao upozorenja

Poslijepodne i u Lici povremeno može pasti malo snijega, a u Slavoniji uz naoblačenje tek krajem dana.

Vjetar će biti uglavnom umjeren sjeveroistočni, u drugom dijelu dana povremeno s jakim udarima, osobito u gorju. Na Jadranu će puhati jaka i olujna bura, mjestimice s orkanskim udarima.

Najviša dnevna temperatura kretat će se uglavnom od 1 do 6 Celzijevih stupnjeva, u gorju će ponegdje biti malo niža, a na Jadranu između 5 i 10 °C.

Vikend sunčaniji i topliji

Za vikend nas očekuje sunčanije i toplije vrijeme. Temperatura će idućih dana vrlo postupno rasti, malo-pomalo, samo će se jutra još uvijek biti hladna. U petak prijepodne na istoku zemlje moguće je još malo snijega, no potom i ondje bez oborina.

I na Jadranu će idućih dana biti sunčanije i uglavnom toplije, s tim da će se i ovdje u petak prijepodne, na krajnjem jugu još uvijek zadržavati više oblaka, pa je moguća kiša ili čak malo snijega. I jaka bura oslabjet će u petak, nakon čega slijedi toplije vrijeme.

Zbog jake i olujne bure, koja može imati udare i do 140 km/h, za četvrtak je izdano crveno upozorenje Meteoalarma za područje Kvarnera i Dalmacije.

"Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu", stoji u upozorenju.

Problemi na cestama diljem zemlje

Zbog olujnog vjetra neke su ceste zatvorene za promet. U dijelu zemlje ceste su zatvorene i zbog vode na kolnicima. Ako krećete na put, stanje u prometu provjerite OVDJE.

"Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez zimske opreme", izvijestio je HAK.

Na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Biograda i Pakoštana otežano se vozi zbog srušenih i prepriječenih stabala. Zbog odrona na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Plas vozi se uz ograničenje brzine uz regulaciju semaforima, a zbog odrona je zatvorena i županijska cesta ŽC6166 Kučiće – Omiš, od Radmanovih Mlinica do Kučića. Obilazak je lokalnom cestom LC67123 kroz Svinišće.

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene