Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Vode Vojvodine' poslale su dopis da crpna stanice 'Bosut' u mjestu Bosut u Srbiji, gdje se rijeka Bosut ulijeva u Savu, rade punim kapacitetom sa svih šest agregate te iz nabujala Bosuta prebacuje u Savu 30 kubika vode u sekundi, potvrdio je šef vinkovačke ispostave 'Hrvatskih voda' Josip Kuterovac.


'Tijekom noći Bosut je opao za 4 centimetra, dopodnevni vodostaj je 260, a rijeka Kozarčevu ulicu u Vinkovcima više ne plavi', rekao je Kuteovac. Lovretićevu ulicu u Vinkovcima gdje je izlijevanjem Bosuta bilo ugroženo 20-tak kuća još brane zečji nasipi, no višak vode koji se kroz njih procijedi prebacuje se crpkama. Za Bosut i Beravu i dalje su na snazi redovne mjere obrane od poplava.

Vezani članci Tomislav Ćorić sadio stabla - 4 Ćorić sadio drveće po Maksimiru i komentirao poplave u Dicmu: ''Povećat ćemo sadnju stabala s devet na 10 milijuna godišnje'' Ilustracija (Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL) Rastu vodostaji rijeka u Hrvatskoj, u nekim mjestima proglašene su mjere za obranu od poplava

Vodostaj rijeka Berave pada usporedo s vodostajem Bosuta i Biđa, ističe Kuterovac te dodaje da 'Sajmište' kao vodom najugroženiji dio Babine Grede više ne pliva. 'Tehničkim zahvatima na kanalskoj mreži oko Babine Grede izvršenim tijekom jučerašnjega dana voda se povukla iz kuća i dvorišta na 'Sajmištu' u Babinoj Gredi', pojasnio je Kuterovac te dodao da se radovi nastavljaju i danas te će tijekom dana doći do daljnjega povlačenja vode.

>> Uključena crpna stanica u Srbiji, Bosut ima odljev

'Vinkovački vodovod i kanalizacija' izdao je priopćenje kojim obavještava korisnike javnog vodoopskrbnog sustava u Babinoj Gredi, Komletincima i Privlaci da ne koriste vodu za hranu i pripravu jela, ili da je prije upotrebe obvezno prokuhaju. Naglašava se da je do zabrane došlo zbog podizanja razine podzemnih voda, a neugodan miris u vodi potiče od preventivne dezinfekcije. Zabrana korištenja vode iz javnog vodoopskrbnog sustava u Babinoj Gredi, Komletincima i Privlaci vrijedi do daljnjega. Na vinkovačkom području nešto poslije 9 sati počela je padati slaba kiša. (Hina)
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju