Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Važna stvar

Uključena crpna stanica u Srbiji, Bosut ima odljev

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Temeljem dopisa 'Hrvatskih voda' danas oko 11 sati 'Vode Vojvodine' uključile su crpnu stanicu Bosut kod istoimenog sela kod kojega se rijeka Bosut ulijeva u Savu u Republici Srbiji, potvrdio je voditelj vinkovačke ispostave 'Hrvatskih voda' Josip Kuterovac koji obnaša i dužnost rukovoditelja obrane od poplava u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Istaknuo je kako je to izuzetno važno jer sada rijeka Bosut ima odljev. 'U dogovoru s generalnim direktorom Hrvatskih voda Jadrankom Husarićem uputio sam dopodne dopis na koji su se 'Vode Vojvodine' pozitivno očitovale i uključile crpnu stanicu', rekao je Kuterovac dodavši da crpna stanica 'Bosut' radi kapacitetom od 20 kubika u sekundi od maksimalnih 30 kubika u sekundi. 'Bosut je pod usporom rijeke Save u koju se ulijeva, a kako je vodostaj Save viši od Bosuta vodu je crpkama potrebno prebacivati u Savu', pojasnio je Kuterovac.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Uprava u rasulu Putin sazvao izvanredni sastanak zbog katastrofe koja prijeti jednoj regiji: Šokirao se kada je saznao da nekoliko mjeseci ne zna pravo stanje Prizori iz Dubaija jako nevrijeme FOTO/VIDEO Dubai paraliziran poplavama: Apokaliptični snimci potopa, grad u potpunom kaosu

>> Slavonija pod vodom, rekordni vodostaji, odroni

Bosut, u međuvremenu, i dalje raste, zbog priljeva velikih količina voda sa đakovačkog područja koje u Bosut dospijevaju preko Kaznice, Biđa i Jošave pa su i nadalje ugrožene Kozarčeva i Lovretićeva ulica u Vinkovcima čiji se dijelovi brane zečjim nasipima ukupne dužine oko kilometar.

'Teško je predvidjeti razvoj situacije, sve ovisi o eventualnim novim oborinama, no i bez njih, voda će se s poplavljenih njiva vraćati u kanale i dospijevati u Bosut', upozorio je Kuterovac, dodavši da su i nadalje ugrožena sva mjesta nizvodno od Cerne gdje se u rijeku Bosut ulijeva Biđ. 'Izuzetno je važno što je uključena crpna stanica Bosut u Srbiji jer sada Bosut ima odljev', rekao je Kuterovac, dodavši da je rast Bosuta posljednjih sati nešto usporeniji. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene