Predsjednica Republike nakon mjeseci u kojima je gubila potporu za svoj rad, sada zaustavlja taj trend. Donosi to CROBAROMETAR kojega objavljuje DNEVNIK NOVE TV.


 

PREDSJEDNICA ZAUSTAVILA PAD POTPORE

Vezani članci Rejting predsjednika i premijera Novi Crobarometar: Premijer za dlaku popularniji od predsjednika, ali istraživanje pokazuje da obojica imaju jedan veliki problem Andrej Plenković i Peđa Grbin Milanovićev rejting u slobodnom padu, većina građana ne podupire rad Vlade. HDZ daleko ispred SDP-a, a za treće mjesto nastala prava gužva

Predsjednica Republike nakon mjeseci u kojima je gubila potporu za svoj rad, sada zaustavlja taj trend. Donosi to CROBAROMETAR kojega objavljuje DNEVNIK NOVE TV.

U travnju njezin rad podupire 56 posto birača što je za 4 posto vise nego mjesec prije. U travnju raste i broj birača koji ne podupiru rad predsjednice, taj broj raste od siječnja i sada je na 39 posto. Zato pada broj neodlučnih birača i trenutno ih je 5 posto. Predsjednicu i njezin rad podupire 91 posto birača HDZ-a, 2/3 birača MOST-a, a potporu uživa i od 24 posto birača SDP-a.

I MILANOVIĆ I KARAMARKO U TRAVNJU POPRAVILI IMIDŽ KOD BIRAČA

Najveći broj građana ima pozitivan dojam o Predsjednici, točnije njih 63 posto. Odmah iza nje je Tihomir Oreškovć, o kojem pozitivan dojam ima 60% građana. O Boži Petrovu u ovom trenutku pozitivan dojam ima 46% građana, a svoj su dojam za nijansu popravili i Zoran Milanović i Tomislav Karamarko. O Milanoviću u travnju pozitivan dojam ima 35 posto građana, ili 4 posto vise nego mjesec prije, a o Karamarku njih 27 posto ima pozitivan dojam ili 5 posto vise nego mjesec prije. Čini se da su svi političari profitirali u travnju.

TRI INSTITUCIJE BEZ PROMJENE

Školskim ocjenama ured predsjednice i dalje je na istoj ocijeni, trojci ili 3,10. Vlada ima dvojku ili 2,43 a Hrvatski Sabor također dvojku ili 2,12. U ovih mjesec dana nisu se pomaknuli u očima birača ako bi ih ocjenjivali školskim ocjenama.