Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Croatia Airlines: Ne odgađamo letove za Veliku Britaniju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teroristička prijetnja na britanskim aerodromima nije dovela do većih poremećaja u prometovanju zagrebačke Zračne luke, a izuzev jutrošnjeg leta Croatie Airlinesa za London nema otkazanih letova.


Otkazan let koji je u London trebao otići jutros u 8,35 sati, prema posljednjim informacijama poletjet će u 19,56 sati.

Pročitajte i ovo Letovi - 2 Problem za cjelogodišnji turizam Ima turista, ali nema letova: "Ako već nemamo infrastrukturu za vlakove, onda bismo morali imati avionske linije" Slika nije dostupna Viša sila Zbog orkanske bure kasnili letovi Croatia Airlinesa

No, od jutra je na snazi poseban režim, pa putnici na svim linijama za Veliku Britaniju i Sjedinjene Američke Države moraju putovati bez ručne prtljage.

Jedino što putnici smiju unijeti u zrakoplov su novčanik s novcem i kreditnim karticama, naočale bez etuia, osobna iskaznica, putne isprave, zrakoplovne karte, neophodni lijekovi (ne u tekućem stanju), hrana za bebe dostatna za let, neophodna kozmetika za bebe, ženske sanitarije, ključevi (ne elektronski) i maramice.

Dozvoljene predmete putnici ne smiju imati u džepovima, nego u prozirnoj plastičnoj vrećici koju tijekom ulaska u zrakoplov moraju držati u ruci, kazao je Matković.

Posebne mjere u vezi ručne prtljage bit će na snazi do opoziva, pa u zagrebačkoj Zračnoj luci svim putnicima koji idućih dana trebaju putovati u Veliku Britaniju i SAD savjetuju da prate informacije kako bi se pravilno znali pripremiti..

Prema posljednjim informacijama zračni promet na tri londonska aerodroma bit će zatvoren do 18 sati.

Putnici koji su odustali od leta za London u 19,56 dobili su
mogućnost da lete preko Beča, Muenchena ili Frankfurta, ali i oni moraju biti u posebnom režimu prtljage.

Na drugim linijama nema problema i sve ide prema redosljedu, kazao je Matković, dodajući kako očekuje da će sutra svi zrakoplovi ići prema redu letenja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene