Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova žrtva opasnog pauka

Crne udovice ponovno napadaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crne udovice ponovno napadaju. U Zadru je zabilježen prvi ovosezonski ugriz.

Pauk je Franu Devića iz Glavice kraj Sukošana ugrizao dok je s ocem i prijateljima radio u polju, a jake bolove i mučninu osjetio je tek nekoliko sati poslije. Nakon što je primio protuotrov mladić se dobro oporavlja, a večeras bi trebao biti pušten na kućnu njegu. Mjesto ugriza crne udovice na ruci Frane Devića još uvijek je jasno vidljivo. 'Bili smo na polju, kupili smo travu suhu, ja, nekoliko prijatelja, tu je bio i moj otac i kad smo to podizali, bio sam pod fizičkim naporom i nisam osjetio uopće taj ubod tog pauka', opisuje Frane.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tajna mreže crnih udovica Slika nije dostupna Crna udovica u borbi protiv impotencije

Protuotrov primio znatno kasnije

Bol je počeo osjećati nekoliko sati kasnije kad se spremao na počinak. A nakon što nisu pomogle ni tablete protiv bolova otišao je u bolnicu. Zabrinuo se tek kad je počeo osjećati djelovanje protuotrova. 'Pretjerano znojenje, znojio sam se, temperatura je bila povišena, nisam mogao hodati uopće, bilo je nezgodno, stvarno'. No, činjenica da je protuotrov primio znatno kasnije neće utjecati na njegov oporavak.

Ugrožena djeca i starije osobe

'Bolesnici proživljavaju teške bolove. Iako se radi o mladim osobama, ti bolovi su svejedno teško podnošljivi, u konačnici moguće rješivi i bez davanja antitoksina ili protuotrova, međutim bolje je da ljudi ne trpe takve bolove', kaže infektolog Boris Dželalija. Liječnici upozoravaju da ugrizi malih predatora nisu česti i da rijetko imaju smrtni ishod. Komplikacije se mogu pojaviti kod starijih osoba i djece.

Strahujete li od ugriza?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene