Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Crkva stala na stranu napadača na kuće srpskih povratnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotinjak mještana Škabrnje, predvođenih mjesnim župnikom Borisom Pedićem, okupilo se danas ispred zgrade Županijskog suda u Zadru u znak potpore četvorici pritvorenih mještana osumnjičenih za kamenovanje četiri kuće srpskih povratnika.

Škabrnjski župnik Pedić rekao je da okupljanje nije nikakav prosvjed, nego molitva za njihove pritvorene sumještane.

Pročitajte i ovo Stradao ronilac kod Zadra Kod Zadra U moru pronađen mrtav ronilac, utvrđuje se uzrok smrti Ilustracija Priveden je Šok u Zadru: Pijan galamio i prijetio metalnom šipkom

Okupljeni su ispred Županijskog suda molili krunicu, a nakon toga pročitan je i proglas mještana Škabrnje u kojemu, uz ostalo, stoji: "Dobili smo napokon svoju Hrvatsku i kako volimo reći pravnu državu. Kao sudionici i patnici svega što se događalo očekivali smo da će oni koji su učinili zlo u Hrvatskoj odgovarati za počinjena djela. To se pokušavalo, ali se samo na tome i ostalo..."

Upravo ovih dana doživjeli smo provokacije na koje su naši sumještani odgovorili na način koji ne priliči, ali možemo razumjeti njihov očaj i njihovu reakciju.

Pravna država je brzo i na vrijeme reagirala u njihovom slučaju dok oni koji su doveli do svega ovoga mirno broje dane do zaborava svojih zlodjela. I tako izjednačismo 'dva' bačena kamena s 86 nevino ubijenih.

Mnogi nas uče da kao vjernici i katolici moramo oprostiti onima koji su nam nanijeli zlo. Tko u to uopće sumnja? Mi smo spremni oprostiti, ali da bi naš oprost bio valjan potrebno je iskreno kajanje onih koji su činili zlo. A kajanja nema".

Nakon pročitanog proglasa, okupljeni mještani Škabrnje su se razišli. Skup je prošao bez izgreda.

Škabrnjani su se i tijekom noći okupljali u mjesnoj crkvi, rekao je Pedić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene