Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Apsurdnu i nevjerojatnu priču zabilježila je ekipa Dnevnika Nove TV u Crikvenici.


Već godinama stoje radovi na crikveničkom hotelu Miramare - radovi su odavno stali, a nedovršeni iskopi ugrožavaju stabilnost okolnih kuća koje prijete urušavanjem. Do jedinog koji ima i pravo i dužnost riješiti stvar, vlasnika, lokalne vlasti nikako ne uspijevaju doći.

Vezani članci Urušavanje zgrade Na gradilištu popustila oplata, radnici su mogli samo gledati kako se sve ruši pod njima Medvedski breg 44 U Zagrebu se urušila neodržavana kuća, predstavlja opasnost, a na terenu su vatrogasci i policija

Mnoge stijene prijete urušavanjem. Stanovnici crikveničke Tomislavove ulice boje se da bi s prvim kišama u ponor mogle krenuti i njihove kuće. 'Ovaj teren na kojem sada stojimo je bio širi više od metra. On je zbog vododerina i otpada materijala nestao u ovome ponoru ispod nas', kaže Vjekoslava Car, stanarka Tomislavove ulice.

Njihovi su problemi počeli još 2007. godine kada je zbog nedostatka novca stala obnova hotela Miramare. Iskopi su ostali nezaštićeni, a najveći je problem što je do vlasnika hotela, tvrtke austrijskih vlasnika, ali registrirane u Rijeci nemoguće doći. Bili smo na adresi na kojoj je upisana tvrtka koja je kupila crikvenički hotel. Danas od te tvrtke na ovoj adresi ni traga ni glasa.

Sve službene obavijesti, pa i rješenje građevinske inspekcije o hitnoj sanaciji vratile su se pošiljateljima, a iz zagrebačkog odvjetničkog ureda koji tvrtku u zastupa hrvatskoj nitko nije želio ništa komentirati, a odroni i dalje prijete. 'Tražili smo uopće pomoći na koji način mi možemo pomoći s obzirom da se radi o privatnom vlasništvu i nemamo nikakve ingerencije nad tim', kaže Veselko Mutazgić, zamjenik crikveničkog gradonačelnika.

Kako sada stvari stoje pomoći ne može nitko. Paradoks je u tome što se vlasnik na problem oglušuje, a na njegovu privatnom vlasništvu nitko drugi ne može intervenirati. 'Netko će vjerojatno nešto poduzeti kad se nešto dogodi, po starom običaju', zaključio je Stjepan Car, stanar Tomislavove ulice. Zar ne bi bilo lijepo da, za promjenu, možda netko ipak reagira prije toga.