Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar pravosuđa Bosne i Hercegovine Bariša Čolak izjavio je da bi se u sljedećih deset dana trebalo odlučiti o tome kome će biti izručen Bojan Gudurić, osumnjičen za sudjelovanje u ubojstvu Ive Pukanića.


'Još čekamo na dodatnu dokumentaciju suda BiH', rekao je Čolak novinarima u Sarajevu dodajući kako vjeruje da će odluku o tome donijeti u sljedećih deset dana. Podsjetio je kako su Gudurićevo izručenje, osim Hrvatske, tražile i srbijanske vlasti.

Vezani članci Slika nije dostupna BiH: Podijeljene reakcije na odluku o neglasovanju Hrvata iz bosanske Posavine Slika nije dostupna U BiH 16 tisuća osumnjičenih za ratne zločine

Gudurić se 1. veljače, nakon dugotrajnog skrivanja, predao policiji u Banjoj Luci, a sud BiH odredio mu je nakon toga ekstradicijski pritvor. Hrvatska je njegovo izručenje zatražila zbog sumnje da je bio dio skupine koja je pripremila atentat na Ivu Pukanića i Niku Franjića. Srbija ga traži zbog pljački počinjenih u toj državi.

>> Gudurić tvrdi da su mu podmetnuli Pukanićevo ubojstvo

Banjolučke 'Nezavisne novine' objavile su intervju s Gudurićem u kojemu on opovrgava optužbe da je sudjelovao u pripremama za ubojstvo Pukanića te je potvrdio kako bi želio da ga se izruči Hrvatskoj i da ondje izravno odgovori na takve optužbe. (Hina)