Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Nećemo podleći pritiscima jer bi to dovelo do rušenja proračuna', poručio je.


Ministar Petar Čobanković je poručio na novinskoj konferenciji u svom ministarstvu da i dalje ostaje pri posljednjoj ponudi koju je stavio na stol pred seljake. Ukoliko poljoprivrednici nastave sa masovnim prosvjedima, on je i dalje spreman razgovarati s njima ali da je ova ponuda uistinu maksimum maksimuma.

Vezani članci Slika nije dostupna Jeste li se ikada zapitali - tko u Hrvatskoj proizvod hranu? Slika nije dostupna Nove optužbe seljaka upućene Vladi: Opljačkali ste nas i prevarili!

>> Prekid pregovora: Čobanković se vraća u Zagreb tražiti novce!

'Nećemo podleći pritiscima seljaka jer bi to moglo dovesti do rušenja proračuna, a to bi i značilo bankrot Hrvatske', poručio je poljoprivrednicima i svekolikoj javnosti.

Vlada u konačnici nudi 60 posto isplate poticaja u novcu te mogućnost nabavke repromaterijala u ukupnom iznosu od 300 milijuna kuna, ili 600 kuna po hektaru, što je dodatnih 22% poticaja. Seljaci žele da ovaj iznos u repromaterijalu bude 40, a ne 22 posto.

Čobanković je rekao da mu je žao što su poljoprivrednici još uvijek u prosvjedu te ima dojam da nisu svi upoznati s onim što nudi Vlada. A taj model koji nudi usklađen je s premijerkom Kosor i ministrom Šukerom i unatoč svim ultimatumima, tvrdi Čobanković, jedini je mogući.

Ministar Čobanković i pet predstavnika poljoprivrednika iz pet slavonskih županija nešto prije 12.30 su započeli novu rundu pregovora nakon što se sinoć nisu dogovorili niti nakon pet sati pregovaranja. Čobanković se sada vraća u Zagreb te će u Vladi tražiti dodatne novce za zahtjeve seljaka. Prosvjednici su mu dali rok do 20 sati. Poljoprivrednici najavljuju totalnu bunu i još masovnije prosvjede ukoliko Čobanković ne nađe dodatna sredstva.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju