Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Zamjenik slovačkog premijera otkrio nove detalje o Ficovu stanju

Kaznili sami sebe

Čistoća kažnjena zbog neodvoženja otpada: "Ova gradska vlast potrudila se za pravi teatar apsurda"

Aktualno Galerija Josip Pavlović, Udruga Ekologija Grada Josip Pavlović, Udruga Ekologija Grada Foto: DNEVNIK.hr Hrpe smeća koje se ne odvoze - 4 Hrpe smeća koje se ne odvoze - 4 Foto: DNEVNIK.hr Hrpe smeća koje se ne odvoze - 3 Hrpe smeća koje se ne odvoze - 3 Foto: DNEVNIK.hr Hrpe smeća koje se ne odvoze - 2 Hrpe smeća koje se ne odvoze - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Hrpe smeća koje se ne odvoze - 1 Galerija 1/6 >>
Zagrebačka Čistoća i njezin voditelj Davor Vić prekršajno su kažnjeni zbog neodvoženja smeća. Čistoća je za prekršaj kažnjena 265 eura, a Viću je kao odgovornoj osobi izrečena opomena.

Komunalni redar više ih je puta obavijestio o velikoj količini smeća na Žitnjačkoj cesti koju nitko nije pokupio. Stoga je na kraju Grad prijavio Čistoću. Riječ je o smeću koje se nakupilo od 14. listopada do 17. studenog prošle godine.

Na Žitnjak je otišla reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić Brunović, koja je otkrila da situacija sa smećem nije ništa bolja ni sada, a sve se to događa tik uz tržnicu na kojoj se prodaju voće i povrće.

Situaciju sa smećem u Zagrebu prati i udruga Ekologija grada pa je reporterka razgovarala s njihovim predstavnikom Josipom Pavlovićem.

Pročitajte i ovo Božidar Longin Božidar Longin "Zašto ti meni naplaćuješ?": HDZ-ov župan po otocima se ponašao kao šerif pa mu USKOK otvorio istragu

"Ova gradska vlast, ona se potrudila za pravi teatar apsurda što se tiče otpada, ali da, ovo je jedna od bizarnijih situacija koje imamo. Bizarno je da je na jedinu prijavu na koju je došao nekakav prekršaj, prijava koju je sam Grad Zagreb podnio protiv podružnice Čistoće, dok s druge strane Državni inspektorat, koji je u protekle dvije godine zaprimio stotine prijava građana, mi kao udruga predali smo više desetaka, i nije bilo nikakvih niti prekršajnih naloga niti postupaka", rekao je Pavlović.

Smeće se ne odvozi, a čitavo to vrijeme naplaćuju se usluge.

"To je ono na što se upozorava cijelo vrijeme. Grad naplaćuje uslugu u paušalnom dijelu koju građani plaćaju na onim uplatnicama za Čistoću. Građani imaju uslugu dvaput godišnje predati određenu količinu glomaznog otpada. Međutim, svatko tko je probao stupiti u kontakt s Čistoćom zna da je to apsolutno nemoguće i da se ta usluga ne izvršava", komentirao je.

Pročitajte i ovo Posljedice požara u Osijeku Posljedice požara Ulice puste, polja prekrivena dimom, a mještani ne znaju što bi s urodom: "Smijem li ili ne smijem dirati, voljela bih da mi to netko objasni"

Iz Čistoće su se pravdali koronavirusom.

"Od Čistoće i gospodina Vića čuli smo svakakve gluposti, na ovo nemam što reći, nego se samo nasmijati", poručio je za kraj.

Iz Grada imaju nevjerojatno i pomalo smiješno objašnjenje - kažu da su za ovu gradsku upravu svi jednaki i prema svima se jednako postupa.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene