Obavijesti Video Pretražite Navigacija
1500 do 1600 metara

Cijene stanova uskoro padaju za 10 do 15 posto?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dobra vijest za sve one koji nisu u vlasništvu vlastitih stambenih kvadrata. Stručnjaci najavljuju kako će uskoro u Hrvatskoj cijene stanova pasti za deset do petnaest posto.

Procjenjuje se kako je na tržištu 10-ak tisuća novih neprodanih stanova, a prodavatelji usprkos osjetno smanjenoj potražnji nisu voljni spuštati cijenu četvornog metra, piše Večernji list. 'Procjenjujem da će cijene stanova sa sadašnjih prosječnih 1900 eura u Zagrebu, pasti na 1500 do 1600 eura', kaže znanstvenica Maruška Vizek sa zagrebačkoga Ekonomskog instituta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dome, slatki dome Htjeli biste kupiti novi stan? Sjednite i pogledajte ove podatke Sandra Benčić Priuštivi najam Hrvati odgađaju zasnivanje obitelji jer nemaju gdje živjeti: Evo kako će to riješiti oporbenjaci ako dođu na vlast

>> Stan od 1.000 eura po kvadratu teško naći

Ona glasno inzistira da Vlada oživi tržište nekretnina te da državnim kreditima pogoduju građanima, a ne građevinarima. Večernji list navodi kako većina agenata za nekretnine u idućih godinu dana očekuje pad ili stagnaciju cijena nekretnina.  Najmanji pad cijena agencije očekuje za stanove na moru.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene