Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dobra vijest za sve one koji nisu u vlasništvu vlastitih stambenih kvadrata. Stručnjaci najavljuju kako će uskoro u Hrvatskoj cijene stanova pasti za deset do petnaest posto.


Procjenjuje se kako je na tržištu 10-ak tisuća novih neprodanih stanova, a prodavatelji usprkos osjetno smanjenoj potražnji nisu voljni spuštati cijenu četvornog metra, piše Večernji list. 'Procjenjujem da će cijene stanova sa sadašnjih prosječnih 1900 eura u Zagrebu, pasti na 1500 do 1600 eura', kaže znanstvenica Maruška Vizek sa zagrebačkoga Ekonomskog instituta.

Vezani članci Novi krug APN stanova - 3 Kreće novi krug poticaja za kupnju stana: "Bez toga bi bilo teško jer se očekuje nenormalan porast cijena'' Hrvoje Krešić, videozid - 4 Analiza Hrvoja Krešića: Tri su najvažnija razloga za divljanje cijena nekretnina u Hrvatskoj - "Stvoreno je usko grlo na tržištu..."

>> Stan od 1.000 eura po kvadratu teško naći

Ona glasno inzistira da Vlada oživi tržište nekretnina te da državnim kreditima pogoduju građanima, a ne građevinarima. Večernji list navodi kako većina agenata za nekretnine u idućih godinu dana očekuje pad ili stagnaciju cijena nekretnina.  Najmanji pad cijena agencije očekuje za stanove na moru.

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju