Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dobra vijest za sve one koji nisu u vlasništvu vlastitih stambenih kvadrata. Stručnjaci najavljuju kako će uskoro u Hrvatskoj cijene stanova pasti za deset do petnaest posto.


Procjenjuje se kako je na tržištu 10-ak tisuća novih neprodanih stanova, a prodavatelji usprkos osjetno smanjenoj potražnji nisu voljni spuštati cijenu četvornog metra, piše Večernji list. 'Procjenjujem da će cijene stanova sa sadašnjih prosječnih 1900 eura u Zagrebu, pasti na 1500 do 1600 eura', kaže znanstvenica Maruška Vizek sa zagrebačkoga Ekonomskog instituta.

Vezani članci Malverzacije sa stanovima - 1 Provjereno donosi nevjerojatnu priču: Nelegalno im prodali stanove u stečaju, pa obitelji sada čekaju deložaciju iz nekretnina koje su - platili Poskupljuju nekretnine u Splitu - 1 Mladima u Splitu kupnja stana je čista lutrija: Čak ni uz subvenciju države ne mogu si ih priuštiti

>> Stan od 1.000 eura po kvadratu teško naći

Ona glasno inzistira da Vlada oživi tržište nekretnina te da državnim kreditima pogoduju građanima, a ne građevinarima. Večernji list navodi kako većina agenata za nekretnine u idućih godinu dana očekuje pad ili stagnaciju cijena nekretnina.  Najmanji pad cijena agencije očekuje za stanove na moru.