Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gotovo 600 tisuća turista u subotu je uživalo na Jadranu gdje su odlučili provesti svoj godišnji odmor, a s jučerašnjim danom Hrvatska ulazi u sam vrhunac sezone.


Već u prvih 6 mjeseci zabilježen je porast broja gostiju od 5 posto. Turisti su u Hrvatskoj u prvoj polovici ove godine napravili tako čak 17 milijuna noćenja, što je porast od 6 posto u odnosu na lani, a najveći je uspjeh zabilježen u lipnju u kojem je na našoj obali noćilo čak 13 posto više gostiju. 

Vezani članci Ilustracija Nakon više od dvije godine izolacije u potpunosti otvorili granice: Hit destinacija se ipak suočava s jednim problemom Ilustracija Njemački turisti ostvarili više od tri milijuna dolazaka: "Potvrda uspješnosti Hrvatske kao turističke destinacije"

U Hrvatskoj i dalje prednjače Nijemci koji su usprkos Svjetskom nogometnom prvenstvu ostali nepokolebljivi u provođenju godišnjeg odmora na Jadranu.

Ovogodišnje su top-destinacije cijelo zadarsko i splitsko područje u kojima dnevno noći čak 15 tisuća gostiju.
Gužve pred tunelima

Promet je jučer i u večernjim satima bio pojačan na glavnim prometnicama, ali se znatno smanjio, posebno na glavnoj autocesti. Gužve na graničnim prijelazima, kako na izlasku, tako i na ulasku u Hrvatsku očekuju se i u nedjelju.

Najveće su gužve u subotu bile na prijelazima Macelj, Plovanija, Kaštel, Rupa i Pasjak. Putnički je promet tijekom cijele subote bio pojačan na prijelazima sa Slovenijom, povremeno u oba smjera, ali je gušći promet ipak bio na izlazu.

Od Šentilja do Krapine, u koloni dužoj od 50 kilometara, deseci tisuća turista iz Njemačke, Austrije, Nizozemske, Češke i Slovačke vozili su satima po lokalnim, neuređenim cestama prema jadranskoj obali. 

Kroz tunel Mala Kapela vozilo se u oba smjera tek u večernjim satima, dok je tijekom dana zabilježena kolona od čak 17 kilometara.

Preko triju graničnih prijelaza u Istarskoj županiji - Plovanije, Kaštela i Požana od petka do subote u podne u Hrvatsku je ušla 71 tisuća putnika, a izašlo je ih je oko 46 tisuća, doznaje se u istarskoj policiji. 

Stranih je gostiju ušlo oko 65 tisuća, a među njima najviše je
Talijana, Nijemaca i Slovenaca.

Zbog pojačanog prometa u subotu prijepodne prema srednjedalmatinskim otocima stvorila se velika gužva u Luci Split.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju