Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Četveromjesečnoj bebi uklonili tumor bez rezova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četveromjesečna N. M. prva je beba u Hrvatskoj kojoj je tumor s jajnika odstranjen laparaskopijom, operativnim zahvatom kroz pupak. Zahvaljujući tom postupku, neće ostati tragova rezova jer je operacija izvedena kroz malenu rupu na pupku.

Do prije četiri godine taj se zahvat radio tako da se u tijelo pacijenta moralo unijeti čak tri instrumenta, kamera i alat kojim se otklanjalo bolesno tkivo, zbog čega su pacijentu ostajala tri ožiljka.

Pročitajte i ovo Ilustracija strašna tragedija Majka uspavanu bebu stavila u pećnicu umjesto u krevetić: Dijete je umrlo, njezino je objašnjenje šokantno Ilustracija Novo istraživanje Prvi pacijenti primili revolucionarni tretman: "Koristimo imonuloški sustav pacijenta za borbu protiv zloćudne bolesti"

Operirana je prošle srijede u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj. Liječnici su tumor otkrili dok je majka djevojčice bila u 33. tjednu trudnoće.

Da bi djevojčicu mogli operirati, liječnici su prvo morali utvrditi da je tumor dobroćudan. No, iako je tumor bio dobroćudan, problem pri operaciji bila je njegova veličina od pet sa šest centimetara, zbog čega je kirurg Stjepan Višnjić morao izdubiti tkivo tumora da mu smanji opseg i nakon toga ga povući prema rupici na pupku pazeći pomno da ne dođe do oštećenja crijeva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene