Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Presjednica HNS-a, stranke koja se nakon izbora pridružila SDP-u u pokušaju sastavljanja vlade lijevog centra, kaže kako joj je danas žao što u koaliciju nisu ušli prije izbora.


Tada bi, smatra Pusić, pobjedili na izborima i ispoštivali volju birača. 

Vezani članci Slika nije dostupna Čačićev HNS okreće se HDZ-u? Slika nije dostupna 'HNS za vladu lijevog centra'

Predsjednica HNS-a, treće stranke po snazi u Hrvatskoj, kaže kako nije iznenađena da je predsjednik Mesić dodjelio mandat Ivi Sanaderu. 

'To pretpostavljam znači kako Sanader ima podršku najmanje 77 zastupnika u Saboru te da je o tome predsjedniku donio uvjerljive dokaze', istaknula je Vesna Pusić.

Procjenivši pretjeranima, kako je rekla, reakcije s obje strane nakon jučerašnje objave o dodjeli mandata, Pusić smatra kako je u zemlji koja se očigledno jasno podijelila najvažnije 'stvoriti osjećaj pozitivne energije'.

>> Friščić: Pregovori teku uspješno, ali nisu završeni

>> Sanader: Sastavit ćemo novu Vladu i prije roka

>> Milanović ne priznaje poraz

>> Friščić-Adlešić: Slažemo se s odabirom Mesića

>> Strane agencije prenijele vijest o Sanaderu kao mandataru

'Da smo išli kao koalicija sa SDP-om prije izbora, dobili bi, prema svim brojevima, 69 mandata, dok bi HDZ i s glasovima dijaspore dobio 63. Na žalost nismo i zbog toga volja birača nije pretvorena u mandate', kaže Pusić.

Ponovivši još jednom kako ne razmišlja o ostavci na mjesto predsjednice HNS-a Pusić je izjavila kako je HNS potvrdio da je treća stranka u Hrvatskoj te da su s tim rezultatom u stranci zadovoljni. 

'Nisam čestitala novom mandataru, jer ću mu čestitati kada postane predsjednik Vlade, ako postane, te kada sastavi Vladu,' kaže Vesna Pusić.