Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Čestitat ću mandataru kada postane predsjednik Vlade'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Presjednica HNS-a, stranke koja se nakon izbora pridružila SDP-u u pokušaju sastavljanja vlade lijevog centra, kaže kako joj je danas žao što u koaliciju nisu ušli prije izbora.

Tada bi, smatra Pusić, pobjedili na izborima i ispoštivali volju birača. 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Peđa Grbin Posljednji dan kampanje Peđa Grbin predstavio politiku koalicije: "HDZ je do tipfelera prepisao naš program za umirovljenike"

Predsjednica HNS-a, treće stranke po snazi u Hrvatskoj, kaže kako nije iznenađena da je predsjednik Mesić dodjelio mandat Ivi Sanaderu. 

'To pretpostavljam znači kako Sanader ima podršku najmanje 77 zastupnika u Saboru te da je o tome predsjedniku donio uvjerljive dokaze', istaknula je Vesna Pusić.

Procjenivši pretjeranima, kako je rekla, reakcije s obje strane nakon jučerašnje objave o dodjeli mandata, Pusić smatra kako je u zemlji koja se očigledno jasno podijelila najvažnije 'stvoriti osjećaj pozitivne energije'.

>> Friščić: Pregovori teku uspješno, ali nisu završeni

>> Sanader: Sastavit ćemo novu Vladu i prije roka

>> Milanović ne priznaje poraz

>> Friščić-Adlešić: Slažemo se s odabirom Mesića

>> Strane agencije prenijele vijest o Sanaderu kao mandataru

'Da smo išli kao koalicija sa SDP-om prije izbora, dobili bi, prema svim brojevima, 69 mandata, dok bi HDZ i s glasovima dijaspore dobio 63. Na žalost nismo i zbog toga volja birača nije pretvorena u mandate', kaže Pusić.

Ponovivši još jednom kako ne razmišlja o ostavci na mjesto predsjednice HNS-a Pusić je izjavila kako je HNS potvrdio da je treća stranka u Hrvatskoj te da su s tim rezultatom u stranci zadovoljni. 

'Nisam čestitala novom mandataru, jer ću mu čestitati kada postane predsjednik Vlade, ako postane, te kada sastavi Vladu,' kaže Vesna Pusić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene