Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''ponašaju se neozbiljno''

Petrov pozvao premijera i Predsjednicu da "ne muljaju" o Marakeškom sporazumu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik Mosta Božo Petrov pozvao je u ponedjeljak predsjednicu Republike Kolindu Grabar-Kitarović i premijera Andreja Plenkovića da "ne muljaju", već da javno istupe i iznesu svoje argumete zbog kojih su za ili protiv Marakeškog sporazuma, ocijenivši da se, s obzirom na funkcije koje obnašaju, oboje ponašaju neozbiljno.

"Trebaju iznijeti hrvatskoj javnosti apsolutno sve, da budemo upoznati i da možemo kreirati stav, a ne da netko umjesto nas potpisuje nešto. Nemamo pojma što će se potpisivati, a obvezivat će Hrvatsku. Iznesite argumente, nemojte muljati, želimo odgovore od predsjednika Vlade i Predsjednice. Neka kažu svoj stav i na temelju kojih argumenata imaju takav stav", poručio je Božo Petrov s konferencije za novinare.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Zoran Milanović - 7 Oglasio se na društvenim mrežama Milanović se ponovo obrušio na Ustavni sud: "Kolinda Grabar-Kitarović? Tumarala je po HDZ-ovim dernecima"

Ocijenio je da se premijer i predsjednica Republike ponašaju neozbiljno s obzirom na funkcije koje obavljaju.

"Jedno govore u jednom trenutku, u roku od tjedan dana mijenjaju mišljenje. U jednom trenutku Predsjednica podržava ugovor, u drugom trenutku govori da neće u Marakeš. S druge strane, predsjednik Vlade, koji bi trebao dati argumente za ili protiv tog ugovora, šuti", ustvrdio je Petrov dodavši kako hrvatska javnost zapravo ne zna što se u spornom dokumentu nalazi.

Predsjednica i premijer trebaju odgovoriti koje su to bojazni koje imaju ili nemaju, kao i je li istina ono što govori austrijski premijer Kurz – da se tim ugovorom brišu granice između ilegalne i legalne migracije, kaže Petrov. (Hina)

Aktualno "Mi nismo rupa bez dna. Oni imaju rupe u džepovima, lopovi": Tisuću radnika 3. maja na prosvjedu u centru Rijeke Radnici 3. maja izašli na ulice (Foto: Dnevnik.hr) 2 Radnici 3. maja izašli na ulice (Foto: Dnevnik.hr) 2 Foto: DNEVNIK.hr Radnici 3.maja izašli na ulice (Foto: Dnevnik.hr) 6 Radnici 3.maja izašli na ulice (Foto: Dnevnik.hr) 6 Foto: DNEVNIK.hr Radnici 3. maja izašli na ulice (Foto: Dnevnik.hr) Radnici 3. maja izašli na ulice (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Radnici 3.maja izašli na ulice (Foto: Dnevnik.hr) 3 Radnici 3.maja izašli na ulice (Foto: Dnevnik.hr) 3 Foto: DNEVNIK.hr Radnici 3. maja izašli na ulice (Foto: Dnevnik.hr) 1 Radnici 3. maja izašli na ulice (Foto: Dnevnik.hr) 1 Foto: DNEVNIK.hr +1 Radnici 3.maja izašli na ulice (Foto: Dnevnik.hr) 4 Hrvatska "Mi nismo rupa bez dna. Oni imaju rupe u džepovima, lopovi": Tisuću radnika 3. maja na prosvjedu u centru Rijeke 1/7 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene