Božo Petrov (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Božo Petrov (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Čelnik Mosta Božo Petrov pozvao je u ponedjeljak predsjednicu Republike Kolindu Grabar-Kitarović i premijera Andreja Plenkovića da "ne muljaju", već da javno istupe i iznesu svoje argumete zbog kojih su za ili protiv Marakeškog sporazuma, ocijenivši da se, s obzirom na funkcije koje obnašaju, oboje ponašaju neozbiljno.


"Trebaju iznijeti hrvatskoj javnosti apsolutno sve, da budemo upoznati i da možemo kreirati stav, a ne da netko umjesto nas potpisuje nešto. Nemamo pojma što će se potpisivati, a obvezivat će Hrvatsku. Iznesite argumente, nemojte muljati, želimo odgovore od predsjednika Vlade i Predsjednice. Neka kažu svoj stav i na temelju kojih argumenata imaju takav stav", poručio je Božo Petrov s konferencije za novinare.

Vezani članci Članovi Vlade i HDZ-ovci potpisali za kandidaturu Kolinde Grabar-Kitarović (Foto: Marin Tironi/Pixsell) - 1 Popili kavu na Cvjetnom trgu: Članovi Vlade i HDZ-ovci potpisali za Kolindu Grabar-Kitarović Crobarometar: Podrška radu Predsjednice (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Problemi u izbornoj godini: Topi se potpora Predsjednici, za svoj rad više nema potporu većine građana

Ocijenio je da se premijer i predsjednica Republike ponašaju neozbiljno s obzirom na funkcije koje obavljaju.

"Jedno govore u jednom trenutku, u roku od tjedan dana mijenjaju mišljenje. U jednom trenutku Predsjednica podržava ugovor, u drugom trenutku govori da neće u Marakeš. S druge strane, predsjednik Vlade, koji bi trebao dati argumente za ili protiv tog ugovora, šuti", ustvrdio je Petrov dodavši kako hrvatska javnost zapravo ne zna što se u spornom dokumentu nalazi.

Predsjednica i premijer trebaju odgovoriti koje su to bojazni koje imaju ili nemaju, kao i je li istina ono što govori austrijski premijer Kurz – da se tim ugovorom brišu granice između ilegalne i legalne migracije, kaže Petrov. (Hina)

"Mi nismo rupa bez dna. Oni imaju rupe u džepovima, lopovi": Tisuću radnika 3. maja na prosvjedu u centru Rijeke

Na prosvjedu protiv nasilja u školi 15-ak ljudi: "Neka nam djeca žive u miru"